19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

“Kuş Cenneti” hakkında yetkili kurumlara dava açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kuş Cenneti” hakkında yetkili kurumlara dava açıldı
Abone ol
Osmaniyeli çevreci bir vatandaş, Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne gerekli ilginin gösterilmediğini belirterek, ilgili kurumlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazarak şikayetini bildirdi.
Osmaniyeli çevreci bir vatandaş, Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne gerekli ilginin gösterilmediğini belirterek, ilgili kurumlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazarak şikayetini bildirdi.

Osmaniye kent merkezinde oturan Sedat Ergan, Kırmıtlı köyündeki Kuş Cenneti’nde yaşanan olayları gündeme getiren şikayet dilekçesini  Osmaniye Cumhuriyet  Savcılığı ile Valilik makamına teslim etti.

Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde yaşananlara gönlünün razı olmadığını belirten Sedat Ergan, yetkililerin duyarsız kaldıklarını iddia ederek bir vatandaş olarak haklarında şikayetlerini bildirdiğini söyledi.

Çevreci vatandaş Sedat Ergan şikayet dilekçesinde;  “Osmaniye İl sınırlarımız içerisinde bulunan koruma altındaki Kırmıtlı Kuş cennetinde ağaçlar kaçak olarak kesilmektedir, göçmen olarak gelip geçen kuşlar avlanmaktadır.

Yöre halkı tarafından şahin, atmaca gibi yırtıcı kuşların cinselliği artırdığı inancıyla gıda olarak  tüketilmek almacı ile avlanmaktadır. Ticari balık avının yasak olduğu bu bölgede balıkçıların misina ağ ve hayalet ağ kullanarak balık

Avlamakta bu ağlardan bir kısmı akıntı ile çalılıklara takılarak uzun süre kalmakta bu da balıkların üreme alanında soruna neden olmaktadır. Kescilli olan Kuş Cenneti çöplüğe dönmüş durumdadır. Bölge uyuşturucu satıcısı ve kullanıcılarının mekanı haline gelmiştir.  Bölgeyi ziyaret etmek isteyen aileler bu nedenle bölgeden uzaklaşmaktadır.

Yukarıda izah ettiğim durumlardan haberdar olmalarına rağmen İl Özel İdaresi, Şehir ve Çevrecilik İl Müdürlüğü, Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman ve Su işleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve Jandarma gibi kurum ve yetkililer kayıtsız kalmaktadır.  Belirttiğim hususlmara ilişkin yukarıda belirttiğim kurum yetkililerinden davacı ve şikayetçiyim”dedi.

Çevreci Sedat Ergan aynı dilekçesinin bir örneğini de Osmaniye’yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na da tören sırasında verdiğini söyledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar