19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram Olsun
Abone ol
TÜRK Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı'nın, bu yılki kampanyasında hayırseverlere “Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla seslendiğini söyledi.
TÜRK Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, 2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı'nın, bu yılki kampanyasında hayırseverlere “Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla seslendiğini söyledi.

Türkiye'deki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini binlerce mazlumun sofrasına ulaştıran model sayesinde ihtiyaç sahiplerini sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşturmak için çalışıyor.

AMACINA VE KURALINA UYGUN
Vekâletle kurban kampanyasına ilişkin bilgiler veren İsmet İpek, "Türk Kızılayı’nın uyguladığı ‘Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebiliyor. Özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü içinde kesiliyor. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilen kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik ediyor. Kurban etlerinden elde edilen kavurmalar, konserve haline getirilip 800 gramlık teneke kutulara konuluyor, Kızılay Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Kesilen kurbanlarla ilgili olarak her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderiliyor.” dedi.

İpek, "Bu yıl Vekâletle kurban kestirmek isteyenler Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 690 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 435 TL ödeneceğini söyleyen İsmet İpek; Türk Kızılayı Şubelerine, Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarına, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabına, 168 ücretsiz çağrı merkezi ve www.kizilay.org.tr internet adresi kullanılarak vekâlet verilebilecek. Ödemelerin kredi kartı aracılığıyla ve 4 taksit halinde de olabilecek" diye konuştu.

YARDIM SEVEN OLUN!
147 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılayı’nın ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırdığını belirten İpek, bu sayede evlere, gönüllere mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunun yaşandığını belirti. İsmet İpek; “Bu bayram siz de yardım seven olun! Amacına ve kuralına uygun kesilen kurbanınız kavurma yapılsın. Konserve kutularına dolsun mutluluk bereket umut olsun! Tüm bir yıl ihtiyaç sahiplerine ulaşsın!” dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar