28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Kurban Hizmetleri komisyon kararları açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Hizmetleri komisyon kararları açıklandı
Abone ol
Osmaniye’de Kurban Hizmetleri Komisyonu Vali yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar Başkanlığında yaptığı toplantıda, Kurban Bayramı öncesi ve Bayram süresince uygulanması gereken kararları belirledi.
Osmaniye’de Kurban Hizmetleri Komisyonu Vali yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar Başkanlığında yaptığı toplantıda, Kurban Bayramı öncesi ve Bayram süresince uygulanması gereken kararları belirledi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantı sonunda, Bayram öncesi, Bayram günleri ve Bayram sonrasında alınması gereken önlemler açıklandı.

Kurban satış yerlerinin; Belediye izci kampı yanı (Fakıuşağı- Yurtkur Binası karşısı) ve Osmaniye Belediyesi Hayvan Satış Pazarı (Yunus Emre Mahallesi) olduğu açıklandı.

Kurban kesim yerleri; Belediye Mezbahanesi, Salı Pazarı Kapalı Semt Pazarı, İşleroğlu Et Kombinesi (Özel Kesim Yeri), İmkânları ve yerleri müsait olan belediyelerce, şehirlerin belirli yerlerine yapılacak olan kurbanlık hayvan kesim yerleri. Kasap bulundurmak şartıyla özel oto yağlama ve yıkama yerlerinde ve Kurban satış yerlerinde uygun mekanlar olarak belirlendi.

Belediye tarafından yapılacak işler olarak, kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğini önleyici önlemleri alması, gerekli sağlık koşullarının, araç- gereç  ve personelin sağlanması istendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün; kurban kesim yerlerinde ihtiyacı karşılayacak kadar Veteriner Hekim bulundurması, hastalıklı hayvanların belirlenmesi halinde  yönetmeliklere göre işlem yapılması, köylerde kesilecek olan hayvanların kulak küpeleri ve pasaportlarının toplanarak veri tabanından düşürülmesi istendi.

İl Müftülüğü’ne ise kurban kesim yerlerinde ihtiyacı karşılayacak şekilde din görevlisi bulundurması, Vaaz ve Hutbeler yolu ile Kurban ibadeti ile ilgili vatandaşı bilgilendirmesi, kurban hizmetleri ile ilgili programlar yapılması görevi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün HEM tarafından “Kesim elamın yetiştirme ve geliştirme kursları düzenlemesi istenirken, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ise gerekli önlemleri alması istendi.

Kurban kesim ücretleri de belirlendi. Kasaba kestirilmesi halinde; Küçükbaş hayvanın kesimi ve parçalanması 40 Tl. Büyükbaş hayvanın kesimi. Derisinin soyulması ve 4 parçaya bölünmesi 200Tl. Büyükbaş hayvanın kesildikten sonra etin kemikten ayrılarak pay edilmesi 300 Tl. olarak belirlendi.

Kurban kesimlerini uygun olmayan yerlerde yapanlara ve gerekli önlemleri almayanlara Çevre Kanunu’nun 20 maddesi gereğince 196 Tl.

Kesim yerlerinde gerekli önlemleri almayan ve Kurban atıklarını toprağa veren tesislere, toplu kesimlere için 49.095 Tl. bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 1.221 Tl. ceza uygulanacağı anımsatıldı.

Hayvan kesimlerinin ehliyetli kişilerce yapılması istenirken, aykırı hareket edenlere hayvan başına 1.057 Tl. İlgili yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlere hayvan başına 2.651  Tl idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Hayvanlara acımasız davranan, acı çektiren ve zalimce davrananlara 526 Tl. idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Kesilen hayvanların atıklarının toplanması, çevre temizliği gibi konularda da kesim yapan vatandaşlar uyarıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar