25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

Kurban bereketi Kızılay’la yıl boyu sürsün!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban bereketi Kızılay’la yıl boyu sürsün!
Abone ol
TÜRK Kızılayı’nın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2014 yılında da devam ediyor.
TÜRK Kızılayı’nın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2014 yılında da devam ediyor.


Bu yıl da binlerce mazlumun sofrasına et ulaşmasını sağlayacak kampanya yine “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile düzenleniyor.


Kampanya hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, “Hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bir kez daha talep edeceğimiz kampanya sayesinde ihtiyaç sahiplerine sadece Kurban Bayramı döneminde değil, yıl boyu ulaşacağız. Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilmeleri için ortaya koyduğumuz, ‘Kurban’da Kızılay’ modelini bu yıl da titizlikle uygulayacağız. İyiliğin sınır tanımayacağı düşüncesiyle, sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatacağız.” Dedi.


AMACINA VE KURALINA UYGUN
Türk Kızılayı’nın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverlerin Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini belirten İpek, “Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.” Diye bilgi verdi.


İYİLİK SINIR TANIMIYOR
Türk Kızılayı ile iyilikte sınır tanınmadığını kaydeden İpek şöyle dedi; “Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı’na kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 650 TL öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için de 350 TL ödenecek. Yurtdışındaki koşulları göz önünde bulunduran Türk Kızılayı, Yurtdışı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını 11 Bin hisse ile sınırlı tutacak.”


VEKÂLETİNİZ İÇİN ŞUBEMİZE BEKLERİZ
Kızılay’a vekâleten kurban kestirmek isteyenlerin Şubeye gelmeleri, Şubenin Gider Makbuzu karşılığında vekâlet ücretlerini ödemeleri gerekmekte olduğu belirtildi. Ayrıca Kızılay’ın www.kizilay.org.tr bağış sayfasından girilerek veya 168 Ücretsiz Çağrı Merkezinden banka kartları ile 4 taksite kadar ödeme yapabilecek. PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabı da kullanılabilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar