19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6033
EURO34.759
ALTIN2493.1

Köylere Millet konağı yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylere Millet konağı yapılacak
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun, köy muhtarları ile bir araya geldi. 

Vali Ömer Faruk Coşkun, köy muhtarları ile bir araya geldi. 

Osmaniye  Polisevinde Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında düzenlenen toplantıya Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, İlçe Kaymakamları, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve köy muhtarları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde “5 yılda 5000 Millet Konağı” yapılması ile ilgili olarak, ilimizde yapılacak Millet Konakları konusunda toplanmış bulunuyoruz.

Malumunuz olduğu üzere bu görev İller Bankası Genel Müdürlüğüne verilmiş bulunmakta, İller Bankası Genel Müdürlüğü eliyle bu hizmet gerçekleştirilecek. Bu noktada ilimizin de bağlı bulunduğu Bölge Müdürlüğümüz, ilimizde yapılacak Millet Konaklarının altyapı çalışmalarını yürütüyor. Bölge Müdürlüğümüzün teknik personeline İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olarak biz de destek veriyoruz.

Şu an itibariyle belli bir noktaya gelindi. Ancak uygulamada bazı sıkıntılarımız var. Hem bu sıkıntıların sizlerle paylaşılması hem de bundan sonraki süreçte muhtarlarımızın atacağı adımlarla ilgili olarak bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımız, Millet Konakları ile ilgili süreci sizlere paylaşacaklar ve köylerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Millet Konaklarının gerçekleşmesi için hep birlikte, el birliği ile gayret göstereceğiz.” diye konuştu.
 
Vali Coşkun’un konuşmasının ardından İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, ilimizin merkez ve ilçeler olmak üzere 159 köyü üzerine yapılan çalışma konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Akgüner, Osmaniye’de 44 köyde köy konağının mevcut olduğunu, 115 köyde köy konağı bulunmadığını ve bu köylerden 61’inin mülkiyet sorunu bulunmadığını, diğer köylerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
 
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, “İlimizde tüm köylerimizle ilgili olarak İller Bankası Bölge Müdürlüğümüz bir çalışma yapmıştır. Bazı köylerimizde mevcut köy konakları bulunuyor. Bulunmayan yerlerle ilgili olarak da mülkiyet sorunu olmayan köylerimizde 2019 yılı içerisinde 100 köy konağı yapılması yönünde bir irade ortaya konuldu.

61 köyde mülkiyet sorunu olmadığı yönünde bir tespit yapıldı ve bununla ilgili talepler İller Bankası Bölge Müdürlüğüne gönderildi. Bugün, Sayın Valimizin başkanlığında, bir arada olmamızın asıl amacı da bir an evvel köylerimizdeki mülkiyet sorununu çözmek ve bununla ilgili talepleri de İller Bankası Genel Müdürlüğüne iletmektir.” dedi.
 
Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise “Sayın Cumhurbaşkanımız, köylerimizde muhtarlarımızın daha iyi imkânlar bulabilmesi için hem de milletimizin bu imkânlardan daha iyi yararlanabilmesi için Millet Konakları projesini 100 günlük Eylem Planı içerisine koydu. Buraları konak, misafirhane, kıraathane, kütüphane şeklinde kullanabileceğiz.

Tek amacı sizlerin burada daha güzel hizmetler sunabilmesi. Bu vesile ile İller Bankası Bölge Müdürlüğümüz ilimizde çok güzel bir çalışma yaptı, bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Bazı köylerimizde konaklar mevcutken bazı köylerimizde ihtiyaç var.  İhtiyaç olan köylerde mülkiyet sorunu çözülürse gerekli olan çalışmalar yapılarak önümüzdeki günlerde köylerimizi bu Millet Konakları ile inşallah buluşturacağız.”diye konuştu.

Toplantının devamında muhtarların soruları cevaplandı.
Toplantı sonunda konuşan Vali Coşkun, “Millet Konaklarının yapımı ile ilgili süreçte, sürecin takibi, ilçelerde kaymakamlıklarımızda bu işin koordine edilmesi, ilgili kurumlarımızda konunun takibi önem arz ediyor. Eğer muhtarlarımız konunun takipçisi olurlarsa sonuç alacağımıza inanıyorum. İller Bankası Bölge Müdürlüğümüz birebir konuyu takip ediyorlar.

Biz de çözüm ortağı olarak ilgili kurumlarımızla birlikte ne yapılması gerekiyorsa bunları yapmaya hazırız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere projenin ilimizde hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. ”dedi. Vali Coşkun toplantıya katılan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Toplantı Vali Coşkun’un konuşması ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar