28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Köy okulunu baştan sona boyadılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy okulunu baştan sona boyadılar!
Abone ol
Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası Köyü, Şehit Ahmet Şahin İlkokulu, Denetimli serbestlik hükümlüleri tarafından baştan sona boyanıp, tamiri yapıldı.

Osmaniye’nin merkeze bağlı Dereobası Köyü, Şehit Ahmet Şahin İlkokulu, Denetimli serbestlikhükümlüleri tarafından baştan sona boyanıp, tamiri yapıldı.

Osmaniye’de Denetimli serbestlik yasasından yararlanan ve kamu hizmet cezası alan hükümlüler, Merkez Dereobası Köyü Şahit Ahmet Şahin İlkokulunun iç ve dış duvarlarını boyadı, sınıflardaki eşyaların tamirlerini yaptı.

Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ortak proje kapsamında, Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kurs görmekte olan 13 hükümlü, okullarda badana, boya ve tamir işlerini yapmaya başladılar.

Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Hami Can,  İnfaz Hakimi Bülent Gök, Osmaniye Cumhuriyet  Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Karakoç ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan çalışmaları yerinde inceledi.

Okul Müdürü Zekeriya Ergenekon, yaklaşık 60 yıldır eğitim ve öğretim veren Köy okulunun tamamen boyanması, masa ve sıralar ile diğer eşyalarının tamir edilmesi ile birlikte yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi olayından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Savcısı Hami Can, Denetimli serbestlikten yararlanan yükümlülerden 204’ünün çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet vermek suretiyle cezalarını tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, 13 kişinin 5 günlük eğitimlerinin ardından belirlenen okulların boya ve tamirat işlerinde  çalışmaya başladıklarını söyledi.

Amaçlarının, sözkonusu yükümlülerin meslek sahibi olmalarının da sağlanması olduğunu vurgulayan SavcıHami Can; “Asıl amacımız, yasadan yararlanan kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmesi ile birlikte, ayrıca topluma artı değer kazandırarak, suç işleyerek yasa ile ihtilafa düşmüş insanların yeniden topluma kazandırılması olarak bilinmelidir”dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar