25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Köy evinde şehitlerin fotoğrafları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy evinde şehitlerin fotoğrafları
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye merkeze bağlı Kırmacılı köyünde babadan kalma evlerini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında canlarını veren şehitlerimizin ve terör şehitlerimizin fotoğrafları ile donatan Şükran ve Hamdi Coşkun çiftinin "Şehitler ve Gaziler Ocağı" adını verdikleri evlerini ziyaret etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye merkeze bağlı Kırmacılı köyünde babadan kalma evlerini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında canlarını veren şehitlerimizin ve terör şehitlerimizin fotoğrafları ile donatan Şükran ve Hamdi Coşkun çiftinin "Şehitler ve Gaziler Ocağı" adını verdikleri evlerini ziyaret etti.

Vali Coşkun'un ziyareti sırasında İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri de bulundu.

Fotoğrafların bulunduğu evi gezen Vali Coşkun, emekli tarih öğretmeni Şükran Coşkun ve emekli avukat Hamdi Coşkun çifti ile bir süre sohbet etti. Evin odalarında, Fatih Sultan Mehmet döneminden başlayarak tarihi olaylara yer veren Şükran ve Hamdi Coşkun, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında canlarını veren şehitlerimizin ve terör şehitlerimizin fotoğraflarının yanı sıra şair Mehmet Akif Ersoy'un birlik ve beraberliği anlatan şiirlerine de yer verdi.


 
Sohbet sırasında Vali Ömer Faruk Coşkun'a bilgi veren Şükran Coşkun, bir tarih kitabını evin duvarlarına sığdırdıklarını, 1453'den bu yana olup biten tarihi olaylarla ilgili bilgilerin, 15 Temmuz'da canlarını veren şehitlerimizin, terör şehitlerimizin fotoğraflarının ve darbe girişimiyle ilgili bilgilerin duvarlarda yer aldığını ifade etti. Ülkemizin yaşadığı tüm darbeleri duvarlarda görsellerle destekleyerek anlatmak istediklerini belirten Şükran Coşkun, "Tarihimizi, nesilden nesile aktaracağız, unutturmayacağız" dedi.

Hamdi ve Şükran Coşkun çiftini tebrik eden Vali Ömer Faruk Coşkun ise "Hazırlamış olduğunuz bu mekanda kısa bir tarih turu atma fırsatı bulduk. Tarih bilincinin oluşması için büyük bir katkı sunmuşsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Gençlerimizin ve çocuklarımızın buradan oldukça istifade edeceklerine inanıyorum" diye konuştu. Köydeki öğrencilerin zaman zaman öğretmenleri tarafından buraya getirilmesi talimatını veren Vali Coşkun, "Çocuklarımızın tarih bilincinin oluşması için güzel bir fırsat" dedi.

Ziyaret sonunda Şükran Coşkun, Vali Ömer Faruk Coşkun'a Türk Bayrağı, üzerinde şehitlerimizin fotoğrafları bulunan kupa, şapka ve tişört hediye etti. Vali Coşkun, ziyaretinin sonunda, orada bulunan Kırmacılı Köyü sakinleri ile de bir süre sohbet etti.

VALİ COŞKUN, ŞEHİT POLİS MEMURU MEHMET ÜNALDI'NIN KIRMACILI KÖYÜNDEKİ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Ömer Faruk Coşkun, ziyaretinin devamında, Şehit Polis Memuru Mehmet Ünaldı'nın ailesini Kırmacılı Köyündeki evlerinde ziyaret etti.

Şehidimizin ailesi ile bir süre görüşen Vali Coşkun, Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine de baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Tüm şehitlerimize minnettar olduğumuzu ifade eden Vali Coşkun, şehitlerimizin ailelerinin birer emanet olduğunu belirterek, "Herhangi bir sıkıntınız, bir derdiniz olursa her zaman yanınızdayız. Sizler bize emanetsiniz" diye konuştu.
 
Vali Coşkun, Şehidimizin ailesini ziyaretinin ardından Kırmacılı Köyünden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar