19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

Korkut Ata Üniversitesi halkla demokrasi nöbetinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkut Ata Üniversitesi halkla demokrasi nöbetinde
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla demokrasi yürüyüşü düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla demokrasi yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanındaki 'Demokrasi Nöbeti' 6'ncı gün de devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, şehit olanlar için dua edildi.



Bu sırada Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenen yürüyüş Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanı'ndan başladı.

Araçlarla geldikleri tören alanındaki Atatürk anıtı önünde inen Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Rektör Yarımcıları Prof Dr. Sabri Ulukanlı, Prof. Dr. Murat Türk, öğretim görevlileri ve yaklaşık 300 personel, ellerinde Türk Bayraklarıyla Dr. Ahmet Alkan Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

'Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Demokrasiye Sahip Çıkıyor' pankartı açan akademik ve idari personel 'Demokrasi ülkemde engellenemez', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' ve Her şey vatan için' diye sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdiler. Daha sonra bir konuşma yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca konuşmasında milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin, bombalanmış halini görmenin herkesi üzdüğünü ve derinden sarstığını söyledi.

Meclis kapısında ve civarındaki önemli binalar çevresinde, halkın gösterdiği kahramanlıkları yerinde görmenin, üzüntü yerini, ümide ve inanca bıraktığını belirten Büyükalaca, " Geleceğe ümitle bakmamıza yol açan bir diğer noktada, doğrudan üniversiteler ile ilgilidir: Eminim birçoğunuzun zihninde tazeliğini koruyan, darbelere fikri zemin hazırlayan, darbe şakşakçılığı yapan, hatta cübbelerini giyip meydanlara inerek darbe çığırtkanlığı yapan bir üniversite dünyasından, bugün tek vücut olarak darbeye karşı çıkan bir üniversite felsefesine sahibiz.

Bizler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, yüce Türk Milletine kararlılıkla şunları ifade ediyoruz; Türkiye'nin ilk seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşru hükümeti devirmek, meşru parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin, yıllardır Devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, Devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır.

Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kapkara bir leke olarak geçen bu menfur girişimi nefretle kınıyoruz. Yüce Allah'a şükürler olsun ki, darbeciler başaramadılar, yenildiler, tarihin karanlık sayfalarına tüm çirkinlikleri ve kötülükleri ile gömülüp gittiler.

Özgür ve bilimsel düşüncenin ana yapı taşı olduğu Üniversitemiz; başta Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, kahraman polisimiz, onurlu Türk ordusu mensuplarımız ve medyamız olmak üzere, halkımızın kanıyla canıyla, bir kahramanlık destanı yazarak koruduğu, demokratik parlamenter sistemin ve milli iradenin her daim kararlılıkla yanındadır." dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar