20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Köprü geçişlerinde yayalara eziyet!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köprü geçişlerinde yayalara eziyet!
Abone ol
Osmaniye’nin Dereobası Köyü sakinleri 35 yıl aradan sonra Karaçay dere yatağına yaptırılan köprülerinin hizmete girmesine sevinirken, geçişlerde araç sürücüleri memnun, yayalar ise perişan oluyor.

Osmaniye’nin Dereobası Köyü sakinleri 35 yıl aradan sonra Karaçay dere yatağına yaptırılan köprülerinin hizmete girmesine sevinirken, geçişlerde araç sürücüleri memnun, yayalar ise perişan oluyor.

Osmaniye’nin merkezi bağlı Dereobası köyü sakinleri yıllarca köprü yapılmasını bekledi, ancak 35 yıl aradan sonra DSİ’nin Karaçay vadisi üzerinde dere ıslah çalışmaları ile birlikte köprü inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

Köprü hizmete girdi ama, yayalar, engelliler ve bebek arabaları için ayrılan  2 metre genişliğindeki ‘yaya yolu’na giriş ve çıkışlarda sorun yaşanıyor. Yaya yoluna girmek isteyen vatandaşlar yarım metre yüksekliğindeki engeli aşmak zorundalar. Yolun giriş ve çıkışları doldurulmadığı için zorluklar yaşanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının resmi internet sitesindeki 13 Aralık 2017 tarihli haberi okuyoruz. Bu haber aynı zamanda Ak Parti Osmaniye milletvekili Suat Önal tarafından da yerel basınla paylaşılmış, haber yapılmıştı.

Bakanlığın sitesindeki haberi okuyoruz: “13 Aralık 2017, Çarşamba

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çalışıyor…

Osmaniye’nin 35 Yıldır Özlemle Beklediği Köprü Hizmet Vermeye Başladı…

Ülke genelinde yatırımlarını ara vermeden sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye’deki çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık tarafından inşa edilen ve Osmaniye’nin 35 yıldır hasretle beklediği köprü hizmet vermeye başladı.

Osmaniye Dereobası Mahallesi sakinleri tarafından 35 yıldır büyük bir özlemle beklenen ve Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen köprü tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Karaçay Deresi üzerinde 66 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde 3 açıklıklı öngermeli köprü hem araçların hem de yayaların kullanımına sunuldu. 2 milyon 43 bin TL’ye mal edilen köprü şehir merkezine gitmek için Karaçay Deresini kullanan Dereobası Mahallesi sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırdı.”

Dere yatağının düzenlenmesi, vadinin koruma altına alınması ve köprü ile ilgili bir sorun yaşanmazken, gereken önem verilerek yaptırılan köprünün yayalar için ayrılan bölümü kullanmakta zorluk yaşayan vatandaşlar soruna çözüm bekliyorlar.

Dereobası köyü köprüsünün hizmete girmesiyle Çevre yolu üzerindeki trafik akışında rahatlama yaşanırken, yayaların perişanlığı tepki ile karşılanıyor.

Pazar günü Karaçay vadisi üzerinde düzenlenen Off-Road şenliği sonrasında köprüden geçmeye çalışanların fotoğraflarını sizlerle paylaşırken, yetkililerin sorunu çözümlemesi bekleniyor.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar