24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5884
EURO34.952
ALTIN2430.0

Kooperatif Üyelerine Yeni Kredi Olanağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kooperatif Üyelerine Yeni Kredi Olanağı
Abone ol
Osmaniye’de Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine yeni kredi olanakları ile ilgili toplantı yapıldı.
Osmaniye’de Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  üyelerine yeni kredi olanakları ile ilgili toplantı yapıldı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Anadolu toplantı salonunda, Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ile T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğünün arasında imzalanan kredi protokolü kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; TC Ziraat Bankası Merkez ve İlçe Şube Müdürleri, Sınırlı Sorumlu Osmaniye Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beycioğlu, Sınırlı Sorumlu Osmaniye Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliğine ortak olan Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Yönetim Kurulu Başkanları katıldı.

Toplantıda İl Müdürü  İbrahim Sağlam ve Banka Şube Müdürleri tarafından protokol hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılarak ardından kooperatif başkanlarının soruları cevaplandırıldı.
Bu protokol ile Türkiye genelinde, Bölge Hayvancılık Kooperatif Birliklerine ortak, tarımsal kalkınma kooperatiflerine uzun vadeli, düşük faizli tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere sabit yatırım ve işletme sermayesi kredisi kullandırılacağı belirtildi.
 
Bu amaçla; durumu protokol şartlarına uygun olan kooperatif ortaklarına ve kooperatif tüzel kişiliklerine; Canlı hayvan alımı, Barınak yapımı, kurulu işletmelerin kapasite artırımı, modernizasyonu, Alet-ekipman alımları

Çok yıllık yem bitkisi ekilişleri, Kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmek için gerekli olan tesisi ve alet ekipman alımı için 7 Yıl Vadeli YATIRIM KREDİSİ.

Yem, sigorta, veterinerlik hizmetleri, hayvan sağlığı ilaçları, işçilik vb giderler için azami 18 Ay Vadeli İŞLETME KREDİSİ kullandırılabilecekleri bildirildi.

Protokol kapsamında kullandırılacak Kredi Miktarı; Azami 150.000,00TL.'ye kadar olan kredi talepleri protokol kapsamında değerlendirilecek.

Bu miktarın üzeri taleplerde bankanın belirleyeceği diğer koşullar aranacak(Teminat, öz kaynak..vb)

Kredi kullanımında TEMİNAT olarak; Bir gerçek kişi veya tüzel kişi kefil,

Kooperatife satılan süt bedelinin bankaya temliki, Destekleme alacaklarının bankaya temliki aranacak.

Sadece 10 adet büyük baş hayvan alımlarında ve işletme sermayesi taleplerinde öz kaynak katkısı aranmayacak. Fakat barınak yapımı, alet ekipman alımı ve diğer yatırım konularında öz kaynak katkısı aranacak.

Kredi Geri Ödeme; Çiftçilerin lehine olacak şekilde banka ile yapılacak ikili görüşmeler sonucunda belirlenecek geri ödeme başlangıç tarihi ve taksit miktarı üzerinden, süt bedellerinden, hayvancılık destekleme bedellerinden yapılacak kesinti ile kredi tahsil edileceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar