19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6077
EURO34.7837
ALTIN2495.5

Kızılay’dan Ramazan kavurması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay’dan Ramazan kavurması
Abone ol
TÜRK Kızılayı Osmaniye Şubesi tarafından, yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle ihtiyaç sahiplerine 408 kutu kavurma dağıtıldı.
TÜRK Kızılayı Osmaniye Şubesi tarafından, yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle ihtiyaç sahiplerine 408 kutu kavurma dağıtıldı.


Kavurma konservelerinin 2013 yılı Kurban Bayramında Kızılayın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasında kesilen kurbanların etinden ihtiyaç sahipleri için Türk Kızılayı Genel Merkezi Toplumsal Hizmetler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderildiği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek, “Üç aylardan en hayırlısı olan Ramazan’a yaklaşıyoruz. Oruca hazırlanıyoruz. Türk Kızılayı olarak Ramazanı hem ibadetimizle hem de ihtiyaç sahipleriyle bütünleşme ayı olarak anlıyoruz. Osmaniye’mizde de ihtiyaç sahiplerinin çok olduğunu biliyoruz.


Türk Kızılayının misyonuna uygun olarak onların sofralara yardım elimizi uzatmak istiyoruz. Onların mütevazı sofralarına katkıda bulunmak için kavurma dağıtıyoruz” dedi. 


Türk Kızılayı’nın sadece afet zamanlarında değil ihtiyaç sahiplerine ulaşmada da en başarılı yardım kuruluşu olduğunu belirten İpek şöyle devam etti:


“Bilindiği gibi Türk Kızılayı kurban bayramlarında vekalet verilen kurbanları sahipleri adına mutlaka kesiyor ve etlerini mutlaka dağıtıyor.


Buna Kızılay modeli diyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramında yardım sever halkımızın Kızılaya vekalet verdiği kurbanlar Et ve Balık Kurumu tarafından kesilmiş, 800 gram Kızılay kutularına kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirilmişti.


İşte şimdi yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de Ramazanın feyzinden istifade ediyoruz. Şubemize gönderilen kavurma miktarı vekaleten kurban kestirenlerin sayısı kadar oluyor.


Bilindiği gibi 2013 yılı Kurban Bayramında Osmaniye Şubesine 9 kişi vekalet vermişti. Bunun karşılığı olarak Şubemize 408 kutu konserve geldi. Şube olarak biz bu konserveleri Üyelerimizin tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine; hiç bir geliri olmayan, kimsesiz ve dul olanlara dağıtıyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar