20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kızılay Osmaniye'de 250 Öğrenciyi Sevindirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Osmaniye'de 250 Öğrenciyi Sevindirdi
Abone ol
Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi tarafından İhtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı dağıtıldı.
Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi tarafından İhtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı dağıtıldı.

Toprakkale Mehmet Cevlani Önal İlkokulu'nda düzenlenen dağıtım töreninde aynı okuldan 109 Öğrenci, Toprakkale Atatürk Ortaokulundan 91 öğrenci ve Çona Nurdağı İlkokulu ve Ortaokulundan 50 öğrenci olmak üzere 250 öğrenci sevindirildi.

Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet ipek, yardımların Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi İlkokul öğrencileri için düzenlenen "Minik Eller Üşümesin" kampanyası kapsamında 31 ildeki 310 okula gönderildiğini, Şube olarak isteğimiz üzerine Osmaniye'deki ihtiyaç sahibi öğrencilerin geçtiğimiz Aralık ayında Okul İdaresi tarafından tespit edildiğini belirtti. İsmet ipek, dağıtılan malzemelerin ayakkabı, bot, mont ve çanta gibi çeşitli giyim eşyası olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı'nın sosyal yardım çalışmaları, kan bağışı kampanyaları ve afete hazırlık çalışmaları ile Türkiye'nin en eski ve en güçlü sivil toplum teşkilatlarından olduğu söyleyen İpek konuşmasına şöyle devam etti; "100. Yılını gururla kutladığımız Çanakkale savaşlarıında Kızılay o zamanki adıyla Hilaliahmer faydalı hizmetler yapmıştır. Cephede ve cephe gerisinde kurduğu hastaneleri, yaralı askerlere ve esirlere gönüllü hizmetleri ile takdir toplamıştır. Türk Kızılayı bugün de aynı ruhla çalışmakta, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da insani yardım çalışmaları yapmaktadır. Genel merkezimizin 26 ilde yaptırdığı kamuoyu araştırmasında Türk Kızılayı'nın Türkiye’nin %92 oranında "En Güvenilir Yardım kuruluşu" olduğu kanıtlanmıştır."

Dağıtım programına, Toprakkale Mehmet Cevlani Önal İlkokulu Salonunda düzenlenen dağıtım töreninde; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam, Mehnmet Cevlani Önal İlkokulu Müdürü Yılmaz Gök, Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Yetiş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar