19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Kızılay, “Kurban bağışı” kampanyası başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay, “Kurban bağışı” kampanyası başlattı
Abone ol
Türk Kızılay’ı Osmaniye Şubesi, Türk Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıldığını belirterek, Osmaniyelileri Kurban Bağışı’na davet etti.

Türk Kızılay’ı Osmaniye Şubesi, Türk Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıldığını belirterek, Osmaniyelileri Kurban Bağışı’na davet etti.

Türk Kızılay Osmaniye Şube BaşkanıMehmet Meke, Meke yaptığı açıklamada “151 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Kızılay, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor.

Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız. Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı; Kurban’ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak” dedi.

Osmaniyelilerden de bu konuda destek isteyen Mehmet Meke “Her dönemde mazlum ve mağdurların yanında olan Kızılay’ın bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor.

Bir kanaat önderi ve sorumlu bir gazeteci olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak. Bir yerine çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu dönemde, Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız, gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

VEKALETLE KURBAN KESİM KAMPANYASI
 
Türk Kızılay’ı Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Meke; “Türk Kızılay Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nın amacının Kurban Bayramı dolayısıyla kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini kurallara, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve  gerçek  ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli usul ve esasları düzenlemek ile tüm bu aşamalara bir standart kazandırmaktır. Kampanyamızın  Sloganı; Kurban’ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye. Kampanya Süresi; 10 Temmuz 2019’da başlamış olup, 10 Ağustos 2019’da sona erecektir. Kurbanda Kızılay Modeli ile Kızılay son 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası” ile yüzbinlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyor.”dedi.

NOTER HUZURUNDA KURBAN KESİMİ 

Kampanya çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, yurtiçi için Kızılay’a bağışlanacak kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştırılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak. 

YURT DIŞINDA VEKÂLETLE KURBAN KESİLECEK ÜLKELER 

Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan’ın aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 50 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için de Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek. Ayrıca bu yıl ilk defa Afrika’daki Fildişi Sahilleri, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Komor Adaları, Asya’da Endonezya, Filipinler, Kamboçya ve Rusya, Ortadoğu’da Libya, Amerika’da ise Surinam’da kurban kesimi gerçekleştirilecek. 

KREDİ KARTINA 4 TAKSİT İMKANI

Vatandaşlar bankalardaki Kızılay bağış hesaplarından, Kızılay mobil bağış uygulamasından, internet bankacılığından, www.kizilay.org.tr internet adresinden, 168 ücretsiz çağrı merkezinden, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabından ya da Kızılay’ın ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden makbuz karşılığı vekâlet verebilecek. 

Vekâletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşlar bir hisse bedeli olarak 850 Lira, yurtdışına vermek isteyenler ise bir kurban hisse bedeli olarak 725 Lira ödeyecek. Bu bedeller üzerinden kredi kartına 4 taksit yaptırabilecek.

Türk Kızılay Osmaniye Hesap No: Ziraat Bankası 18685522 İban No: TR 18 0001 0000 1400 0018 6855 22.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar