29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Kız Kalesi Medya Günleri sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kız Kalesi Medya Günleri sona erdi
Abone ol
Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kız kalesi Yerel Medya Günleri” etkinlikleri ödül töreni ile sona erdi.

Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kız kalesi Yerel Medya Günleri” etkinlikleri ödül töreni ile sona erdi.

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kız kalesi yerel medya günleri” etkinliğine; Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illeri ile ilçelerinde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet haber sitesi çalışanlarından oluşan toplam 150 kişi katılım gösterdi.



Kız Kalesi Yerel Medya etkinliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda; Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Taylan ile Yardımcı Doç. Dr. Recep Ünal, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Sedat Cereci ve Yardımcı Doç. Dr. Tülay Atay Avşar, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Onur Dursun ile Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesinden Öğretim Üyesi Aynur Sarısakaloğlu seçici kurul üyeliği görevinde bulundu.

Toplam 69 başvurunun yapıldığı yarışmada 27 kategoride yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül sahipleri belirlendi.



Etkinliğin ilk günü Kızkalesi’nde Kilikya Oteli Balo salonunda “Yeni medya ve nitelik sorunu” çalıştay saat: 20.30’da başlayıp 24.00’te sona erdi.

Çalıştay öncesi bir konuşma yapan Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçeye verilen hizmetlerin Belediye bünyesinde yapıldığını belirterek, ekonomik sıkıntı yaşamadıklarını, hizmette gerekli olan malzemeleri Belediyenin ürettiğini söyledi.



Başkan Tollu konuşmasında; “Belediye olarak halkımızla bütünleşerek hizmet veriyoruz. Hiç kimseyi ötelemiyoruz, hiç kimseyi de kayırmıyoruz. İlçemizde yoksul, dağılmış ailelerin çocuklarının eğitimlerine yardımcı olmak onların sorunlarına çözüm bulmak bizim görevimiz olarak kabul ediyor, muhtaç kimsenin bulunmaması için çalışıyoruz. Bu ilçede bugün ben varım, yarın bu koltukta yokum. Ama inanıyorum ki bu ilçede bir Belediye var, kimsem olmasa bile bana bakacak ve sorumlarımı çözecek bir Belediye olduğuna inanıyorum.



Şehrimize sağlıklı ve güzel hizmetler verdiğimizde insanlarımızın da sağlıklı ve mutlu yaşamasını sağlamış oluruz. Kente verilen güzel hizmetler insanlara verilmiş demektir. Erdemli ilçemiz sabah gün doğumu ile ayrı süslenir, gecenin karanlığında ayrı bir elbise giyerek insanlara huzur  veriyor. Bizler de halkımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşaması için elimizden ne geliyorsa onu yapmayı görev bilerek çalışıyoruz”dedi.



Çalıştayda yerel basının sorunları, dün ile bugünkü durumu, yaygın basın ile yerel basın arasındaki farklılık, internet gazeteciliği, yerel basının teknolojiden yararlanabilme olanakları gibi konular konuşulup, tartışıldı.

Etkinliklerin ikinci günündeki program saat:11.00’de Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda başladı. Ortadoğu Gazetesi Yazarı Gazeteci Şükrü Açıkalın, yerel medya üzerine sunum yaptı.



Erdemli Belediyesinin 7 yıllık hizmetlerini içeren sinevizyon gösterimi izlendi.

Öğle yemeği sonrasında ise aynı salonda CNN Haber sunucusu Gazeteci Burak Törün, gazeteci ve televizyon haberciliği üzerine sunup yaptı.

Sunumların ardından Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte gazeteciler deniz kıyısında gezi turu yaparken, Belediye Başkanı Tollu Erdemli ile ilgili bilgilendirme yaptı.



Gezi turunun ardından yeniden Kızkalesi’ne gelinerek, Barbarossa Otelin bahçesinde saat: 21.00’de yerel medya ödüllerinin dağıtım töreni başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri ile Katılım gösteren illerin Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları tarafından ödül alan medya çalışanlarının plaketleri takdim edildi.





Kız Kalesi Yerel medya günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Osmaniye’den Kınık gazetesi adına İbrahim Emül “Fotoğraf” dalında ödül alırken, Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bardak ise “Emek” ödülünü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Sedat Cereci’nin elinden aldı.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar