23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5927
EURO34.7868
ALTIN2405.9

Kitap Fuarı, kitap severlere sayfalarını açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitap Fuarı, kitap severlere sayfalarını açtı
Abone ol
Osmaniye ilk kez geniş kapsamlı olarak düzenlenen 1. kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.
Osmaniye ilk kez geniş kapsamlı olarak düzenlenen 1. kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Osmaniye merkez Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Fuarın açılışına Vali Kerem Al, Belediye Başkan Vekili Yener Tuncer, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok Yazar ve sayıda kitapsever katıldı.

Ankara merkezli Vav Fuarcılık tarafından organize edilen Osmaniye 1. kitap fuarının açılış töreninde konuşan, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunmak amacı ile önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan yardımcısı Azizoğlu konuşmasında fuarın 9-18 Aralık 2016 tarihlerinde 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık kalacağını belirterek; “Türkiye'nin önde gelen 90 yayınevinin stant açtığı kitap fuarımızda birbirinden değerli 60 yazar okuyucuları ile buluşarak kitaplarını imzalayacak, söyleşilerle bilgilerini okuyucularıyla paylaşacaktır" dedi. Azizoğlu, başta Vali Kerem Al olmak üzere Fuarın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
 
Törene katılan Vali Kerem Al ise konuşmasında, "Bugün Osmaniye için tarihi bir gün. Önemli bir etkinliği beraber gerçekleştiriyoruz. 'Oku' emriyle başlayan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle kitabı önemsiyoruz. Kitapsız hayat, din, medeniyet olmaz. Kitap aydınlanmadır, ufuktur, bilgidir. Kitap fuarının Osmaniye’de açılmasından da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Osmaniye artık belli bir olgunluğa ulaştı. Bu tür etkinlikleri daha fazlasıyla yapılması gerekir, emeği geçenleri kutluyorum. Bu fuarın kitap sevgisine katkı sunmasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Vali Kerem Al, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte Fuarın açılış kurdelesini kesti.
Vali Al, daha sonra Fuar stantlarını tek tek dolaşarak kitapları inceledi ve Fuar’ı ziyaret eden öğrencilerle, fuara katılan yayınevi işletmecileri ve yazarlarla sohbetler etti.

Vali Kerem Al ve beraberindekiler Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği üyelerinin kitaplarının bulunduğu stantta OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ile de kitap fuarı ile ilgili kısa bir sohbet yaptı.

Osmaniye’de ilk kez geniş kapsamlı olarak açılan 1. kitap fuarına kitapseverlerin ilk günde yoğun ilgi gösterdikleri gözlenirken, değişik yayınevlerinin yine değişik görüşteki yazarların eserlerinin bulunması da dikkat çekti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar