29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

“Kısa Film Yarışması” Ön eleme sonuçları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kısa Film Yarışması” Ön eleme sonuçları belli oldu
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi ile iş birliğinde, bölgemizdeki kültürel değerlerin tanıtılması adına yürüttüğü “Kısa Film Yarışması” Ön eleme sonuçları belirlendi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi ile iş birliğinde, bölgemizdeki kültürel değerlerin tanıtılması adına yürüttüğü “Kısa Film Yarışması” Ön eleme sonuçları belirlendi.

DOĞAKA tarafından, "KADRAJIMDAN DOĞU AKDENİZ" sloganıyla; bölgemizde ilk kez düzenlenecek olan Kısa Film Yarışmasında bu yıl "Kültür ve Turizm" temalı toplamda 17 eser, Ajans merkezine iletilirken, bunlardan jüri üyelerine iletilecek olan 12 aday eser  seçilerek ön eleme sürecini tamamladığı bildirildi.

Ön eleme sonuçlarına göre finale kalan filmler; 1- Süveydiye’nin çiçekleri (Ferzan Özyaşar), 2- Koro (Ahmet Bikiç), 3-Büyük aşıklar (Nagihan Çakar), 4-Tarihten bir iz:defne sabunu (Süleyman Ulu), 5- Gözlerini aç (Esra Yaşar), 6-Roya (Alper Akdeniz), 7-İrme:Sünger Avcılığı (Mert Gökalp), 8-Asi (Mehmet Kanaldı), 9-Tarihten bir iz:İpekçilik (Süleyman Ulu), 10-Gez gör kadrajcık (Tolga Yarıcı), 11- Bir nefeste Hatay ( Faruk Enes Araslan), 12-Güneşe Yürürken (Hasan Kacır)

Söz konusu yarışma ile bölgemizde "Kültür ve Turizm" konulu özgün eserlerin üretilmesi, yeni yapımların özendirilmesi ve bu alanda üretilmiş filmlerin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan konusunda uzman jüri üyelerimizce beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşturulması hedeflendiği kaydedildi.

Yarışmanın Jüri üyeleri; 2001 Yılı Sinema Filmi "Şelale", 2006 Yılı Sinema Filmi "Eve Giden Yol" ve 1993 Yılı Sinema Filmi "Vagon" un Yönetmeni, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semir Aslanyürek.

2013 yılı sinema filmleri "Mahmut ile Meryem" ve "Şeytan-ı Racim" filmlerinin oyuncusu, 2014 yılı yapımı Diriliş: Ertuğrul Dizisi, 2011 yılı yapımı "İffet" Dizisi, 2009 yılı yapımı "Hanımın Çiftliği" Dizisi oyuncusu vb., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinema Oyuncusu   Mehmet Çevik.

Son yıllara damgasını vuran Muhteşem Yüzyıl Dizisinin uygulayıcı yapımcısı   Nermin Eroğlu.

2015 Yılı Yapımı "Ayrılsak Da Beraberiz" Dizisi, 2014 yılı yapımı "Benim Adım Gültepe" Dizisi, 2010-2013 yılları arasında televizyonda yayımlanan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" Dizisi Oyuncusu ve
2009 Yılı Sinema Filmi "Nefes: Vatan Sağ olsun" Dizisinin Başrol Oyuncusu  Mete Horozoğlu.

2002 yılı yapımı "Aşk Meydan Savaşı" Dizisi yönetmenlerinden; aynı zamanda 2003-2005 yılları arasında yayımlanan "Bir İstanbul Masalı" Dizisi Yönetmeni, 2009 yılında yayımlanan "Kapalıçarşı" Dizisi Yönetmeni olup birçok film festivalinde de ödül almış eserleri bulunan Yönetmen   Ömür Atay.

Osmaniye İlinin  Halk Müziği Sanatçısı   Abdullah Gizlice ve "Muhteşem Yüzyıl", "Kaygısızlar", "Sekizinci Saat", "Çılgın Bediş", "Baskül Ailesi", "Cumhuriyet", "Salkım Hanımın Taneleri", "Zor Adam", "Kalbin Zamanı", "Omuz Omuza", "Yürek Çığlığı", "Tövbe", "İlk Aşk", "Mavi Gözlü Dev", "Orada", "Benim Annem Bir Melek", "Veda", "Adanalı", "Başrolde Aşk", "Urfalıyam Ezelden", "Bebeğim" Dizilerinin değerli Sinema/Tiyatro Oyuncusu   Dolunay Soysert isimlerinden oluşturuldu.

DOĞAKA yetkililerinden yapılan açıklamada; Yarışmanın sonuçlanmasının ardından, ulusal ve uluslar arası tanınırlığa sahip, alanında uzman jüri üyelerinin katılımı ile  düzenlenecek olan ödül töreninde ödül almaya uygun görülen eserlerin sahiplerine verilecek ödüller de açıklandı.

Birincilik ödülü alan eser sahibine 5.000 TL,

İkincilik ödülü alan eser sahibine 3.000 TL,

Üçüncülük ödülü alan eser sahibine olan esere 2.000 TL ve

Özendirme ödülü olarak da başarılı bulunan bir esere 1.000 TL ödül verileceği kaydedildi.

DOĞAKA Kısa Film Yarışması Gala gecesi,  22 Temmuz 2015 Çarşamba günü Hatay/Antakya’da düzenlenecek olan törende ödüller sahiplerini bulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar