16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4486
EURO34.4745
ALTIN2473.3

Kış Kampında 15 İlden 656 Misafir Ağırlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış Kampında 15 İlden 656 Misafir Ağırlandı
Abone ol
Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aslantaş Gençlik ve İzcilik Doğa Kampında düzenlenen kış sezonunda 15 İlden 656 misafir ağırlandı.
Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aslantaş Gençlik ve İzcilik Doğa Kampında düzenlenen kış sezonunda 15 İlden 656 misafir ağırlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Yaz Kampları'ndan sonra Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte organize edilen "Kış Kampları" keyifli, eğlenceli ve bilgi alış verişi ile dolu dolu geçti.

Osmaniye'de 2'si erkek, 2'si bayan 4 kamp döneminde Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin ve Osmaniye İllerinden katılan sivil toplum kuruluşlarına bağlı gençleri ağırlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte organize edilen kampın ilk döneminde Arnavutluk, Kazakistan, Kosava, Yunanistan (Batı Trakya), Etiyopya, Yemen Eritre Uyruklu ve Somali’den gelerek Türkiye'de İmam-Hatip Liselerinde ve Sağlık Meslek Liselerinde eğitim gören 168 genci misafir olurken, diğer kamp dönemlerinde farklı sivil toplum kuruluşlarına ait 589 genç, 67 görevli toplam 656 kişi ağırlandı.

EĞİTİM, AKTİVİTE VE GEZİ İLE DOLU GÜNLER
Kampçılar, STK’ların kendi programları doğrultusunda gerçekleştirdikleri etkinlikler, seminer, konferans ve formların yanı sıra kamp müdürlüğünce kendilerine sunulan Bisiklet, Havalı Tüfek, Okçuluk ve Paintball aktiviteleri, Basketbol,Voleybol ve Futbol gibi sportif faaliyetlerle keyifli bir kamp dönemi geçirdi.

Akşam etkinliklerinde ise kamp ateşi ile başlayan programlarda kampçıların kendi hazırladıkları programlarda şiirler, ezgi ve türküler seslendirilirken tiyatro gösterileri ve sinema gösterimleri de gerçekleştirildi. 4'üncü Döneme katılan Yusuf Karaburç’un eserlerine eşlik eden gençler unutulmaz anlar yaşadılar.

Kampçılara ayrıca her dönemde Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Karatepe Kilim Evi, Kastabala Antik Kenti, Osmaniye Kent Müzesi ve Şehir turu ile İlin, tarihi, turistik yerleri gezdirilerek kentin tanıtılmasına da önemli bir katkı sağlandığı kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar