29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Kış dönemi çiftçi eğitim toplantıları sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış dönemi çiftçi eğitim toplantıları sürüyor
Abone ol
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 15 Aralık'ta Merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde başlatılan kış dönemi eğitim toplantıları devam ediyor.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 15 Aralık'ta Merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde başlatılan kış dönemi eğitim toplantıları devam ediyor.

Tarımsal iş yoğunluğunun en az olduğu kış aylarında bir program dâhilinde düzenlenen eğitim toplantılarına çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.

Toplantılarda yörenin ürün deseni esas alınarak genel anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü projeler, tarımsal desteklemeler ve yetiştiricilik bilgileri ile hayvancılık konuları teknik personeller tarafından anlatılmakta.

Toplantılara; Cevdetiye Beldesi ve Yeniköy, Değirmenocağı, Dervişiye, Şekerdere, Çona, Kumarlı, Issızca, Kırmacılı, Kazmaca, Koçyurdu ve Gökçedam  Köylerinde tamamlanırken toplan 345 çiftçinin eğitimlere katıldığı bildirildi.

Katılımcı çiftçilere teknik personel başta Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu konularında yapılan değişiklikler olmak üzere çok çeşitli sorular yönelterek merak ettikleri her türlü tarımsal konuda bilgi almaları sağlandı.

Bunun yanı sıra ilgili Şube personellerince sürdürülebilir tarım için anız yakmanın tehlikesi, toprak analizinin önemi, hasat kayıpları, kontrolsüz ve reçetesiz zirai ilaç kullanımı gibi konularda bilgiler aktarılarak sorular cevaplandı.

Hayvancılıkta Müdürlüğümüzce yürütülen aşılama ve sağlık taraması konuları hakkında bilgi verilerek koruyucu sağlık tedbirlerinin hayvancılıktaki önemi anlatıldı.

Eğitim sırasında üreticilere bilgi verilen konularda Bakanlık ve Müdürlüğün hazırlamış olduğu liflet ve kitapçıklardan  3 bin 742 adet dağıtıldı. Eğitimlerin Kırmıtlı, Akyar, Dereobası, Köyyeri, Tehçi, Bahçe, Sakarcalık, Sarpınağzı, Kırıklı, Serinova ve Çağşak Köylerinde devam edeceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar