25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Kılıçdaroğlu'na Ak Parti'den suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu'na Ak Parti'den suç duyurusu
Abone ol
Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor başta olmak üzere il teşkilatından onlarca kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor başta olmak üzere il teşkilatından onlarca kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye Adalet Sarayı'na girerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor bir basın açıklaması yaptı.

Tor, açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanına gönül vermiş insanlar olarak oyumuzu ve gönlümüzü verdiğimiz insanımıza böylesine hakaretleri bizzat kendimize hakaret olduğunu düşünerek davalarımızı açtık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil yetkisi Sayın Cumhurbaşkanımızdadır.

Birincisi, devleti küçük düşürdüğü için. İkincisi, tercih hakkımıza hakaret ettiği için. Üçüncüsü ise ülkemizde irademizi temsil eden kişiye hakaret ettiği için Sayın Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Burada onlarca arkadaşımızla birlikte bizim manevi kişiliğimize verdiği zararın ve devletimize verdiği zararın tespitini istedik."

İl Başkanı Tor dava dilekçesinde ise  "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Osmaniyelilerin Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı hakaretten dolayı rahatsız olduklarını belirten Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor, "On kişiden beşinin sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermiş bir ilin sakinleri olarak hem kendi hukukumuzu hem irademizin hukukunu hem de devletimizin hukukunu korumak ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu göstermek için burada birlikteyiz" dedi.
Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor, bir basın mensubunun sorduğu bir soruya karşılık olarak ”Ben yıllarca Baro başkanlığı yapmış bir avukatım.

Elbette kurulduğu günden bu yana da Ak Parti benim evim. Bu noktada kurucu genel Başkanımız ve şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan sözlü saldırıya da sessiz kalamazdım. Kendi irademle bir avukat olarak bu suç duyurusunu yaptım. Diğer arkadaşlarımızda bizimle beraber aynı duygular içerisinde dava dilekçelerini verdiler.” Dedi.

Ak Parti  İl Başkanı Hamza Tor ayrıca, “Cumhurbaşkanlığı makamına saygısını göstermek isteyen herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz” diyerek toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet etti.  Dilekçelerinin Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmesinin ardından kalabalık olaysız şekilde adliye bahçesinden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar