25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Kick Boks’ta Osmaniye’den Dünya 3’üncüsü çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kick Boks’ta Osmaniye’den Dünya 3’üncüsü çıktı
Abone ol
TÜRKİYE Kick Boks Şampiyonu Osmaniyeli 18 yaşındaki Oktay Çakar, İtalya’nın Rimini şehrinde yapılan müsabakalarda Kick Boks Dünya üçüncüsü oldu.
TÜRKİYE Kick Boks Şampiyonu Osmaniyeli 18 yaşındaki Oktay Çakar, İtalya’nın Rimini şehrinde yapılan müsabakalarda Kick Boks Dünya üçüncüsü oldu.


Point Fighting Branşında 94 kiloda yarışan genç sporcu aldığı bronz madalyayla, kentte bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşadı.


Türkiye Şampiyonu olan Oktay Çakar ile birlikte Milli Takım Kickboks Antrenörü Kenan Karık, müsabakalar öncesi milli takıma çağrıldıklarını belirterek, “Bu şampiyonaya Türkiye’den 49 sporcu katıldı ve Kick boks Milli takımımız tarih yazarak 7 altın 7 gümüş 10 bronz madalya ile ülkeye döndüler. Osmaniye’den bir sporcu ve bir antrenör olarak ben ve Oktay Çakar sporcumuz katıldı.


Yarışma sonunda Oktay Çakar dünya üçüncülüğünü elde etti. Bu başarıda pay sahibi olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Oktay Çakar’ın da dünya üçüncüsü olması Türkiye’mize ve Osmaniye’mize hayırlı olsun.” Dedi.


29 Ağustos - 13 Eylül tarihleri arasında Niğde Demirkazık Kampında şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen Karık, çok verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini sporcuların hırs ve isteklerinin her zaman en üst düzeyde olduğunu ve bu başarıyı beklediklerini kaydetti.


Bugüne kadar çok sayıda Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına sporcu gönderdiklerini vurgulayan Antrenör Kenan Karık, “Onlarca Türkiye Şampiyonluğu ve Milli Sporcumuz var ama ilk defa Osmaniye’den Dünya Şampiyonumuz oldu. İki ay sonrada Uğur Selçuk Öner sporcumuz 74 kiloda Büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonasına katılacak.” Diye konuştu.


Zor şartlar altında büyük başarıyı elde etmesinin Osmaniyeli gençlere örnek olması açısından önemli olduğunu belirten Kickboks Dünya Üçüncüsü Oktay Çakar ise “Ağabeyim Alper Çakar geçtiğimiz yıl 84 kiloda Polonya’da ki gençler Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil etmişti. Bu da bana ciddi bir hırs kazandırmıştı. Allah nasip etti ve ben de bu yıl Dünya 3’üncüsü oldum. Önce Allah’ımın sayesinde sonrada beni hiç yalnız bırakmayan iyisiyle kötüsüyle yanımda olan benimle İtalya’ya kadar gelen Kenan Karık Hocama çok çok teşekkür ederim. Ayrıca Halk Eğitim ve Spor İl Müdürlüğümüze de teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar