25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5065
EURO34.9715
ALTIN2431.9

Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı
Abone ol
Osmaniye Kent Konseyi Genel Kurulu, 2 Nisan Cumartesi günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Osmaniye Kent Konseyi Genel Kurulu, 2 Nisan Cumartesi günü Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Genel Kurul’da sunulan tek liste ile geçen dönem Kent Konseyi Genel Sekreteri olan Hayrettin Aslan başkanlığında yeni Kent Konseyi Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Divan oluşu için sunulan öneri gereği Divan Başkanlığı’na Belediye Başkanı Kadir Kara, yardımcılığına İl Genel Meclis Başkanı Nuh Kara, katip üyeliğe de Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet seçildi.

Toplantı Genel Sekreter Hayrettin Aslan’ın Kent Konseyi ile ilgili bilgilendirme konuşması ile devam etti. Aslan, “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi ve 06.06.2009 tarih 27250 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kent Konseyi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda oluşturulan Kent Konseyi, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak ve oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlar” dedi. Aslan, bugüne kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise Osmaniye’de yerel yönetimlerin daha güzel ve kaliteli hizmet sunmasında Kent Konseyi’nin önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, geçmiş dönemlerde görev alan başkan, yürütme kurulu ve üyelerine teşekkür etti.

Başkan Kara, belediye olarak Kent Konseyi’nin teklif ve önerilerinin her zaman titizlikle değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Toplantıda yeni oluşturulacak Kent Konseyi ile ilgili teklif çağrısında bulunuldu. Divana sunulan tek liste üyelerin oylamasına sunuldu ve liste oybirliği ile kabul edildi.
Hayrettin Aslan başkanlığındaki yeni Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliklerine; Ahmet Özener, Dilem Aksoy, Erdinç Kadıoğlu, Durmuş Öksüz, Garip yıl, Ali Celal Kaymak, Sehavet Aslankurt, Mehmet Çapar ve Abdullah Gizlice seçildi.

Kent Konseyi bünyesindeki meclislere ise Ebru Aksoy (Kadın ve Çocuk Meclisi), Zahide Aktürk (Engellli Meclisi), Halise Şen (Çevre ve Turizm Meclisi), Enver Bozdoğan (Gençlik Meclisi), Ahmet Kandemir (Eğitim ve Kültür Meclisi) getirildiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar