25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Kendimizi samimiyet testine tabi tutalım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendimizi samimiyet testine tabi tutalım
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, samimiyet konusunda herkesin kendini teste tabi tutmasını isteyerek, "İşlerimiz de, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza karşı dürüst olalım" dedi.
Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, samimiyet konusunda herkesin kendini teste tabi tutmasını isteyerek, "İşlerimiz de, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza karşı dürüst olalım" dedi.


Osmaniye İl Müftülüğü tarafından, Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Konferans salonunda, Kutlu Doğum Haftası Bilgilendirme toplantısı düzelendi. 


Program Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ve Fatih Camii İmam hatibi Mahmut Durmuş'un Kuran'-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ise İl müftüsü Ramazan Çortul, hafta boyunca yapılacak olan etkilikler hakkında bilgi vererek programlara tüm vatandaşların davetli olduğunu söyledi.


Müftü Çortul, Sevgili peygamberimizin Kutlu Doğumunun 1443. yıl dönümü münasebetiyle Osmaniye İl Müftülüğü olarak O'nun kutlu mesajını daha geniş zaman dilimi içerisinde halka duyurulabilmesi için hafta boyunca, yemek ikramı, vaaz, hutbe, Radyo-TV programları, gül dağıtımı ve okul ve resmi daire ziyaretleri gibi çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.


'GELİN BUGÜN YENİDEN EFENDİMİZİN SEVGİSİNİN ETRAFINDA KENETLENELİM'
Müftü Çortul, "Gelin bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatalım. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle kavuşturan o sözlerini yeniden hayata geçirelim. Bizi bölecek her türlü duygudan, her türlü ihtirastan yüz çevirecek bir hakikat aydınlanmasıyla kendimize, secdemize, evimize ve kardeşliğimize dönelim. Biz, yokluğunun derin yoksulluğunu yaşadığımız Peygamber Efendimizin doğumunun 1443. yılında onu anlayarak analım. Kalbimizi samimiyetle yeniden ona ısındıralım. Dağılmış olan gönül dünyamızı onun birleştirici yoluna çevirmeyi kendimize şiar edinelim. Onun yolunda kardeşçe, dostça, dürüstçe yürümeye devam edelim. Sizler, Sevgili Peygamberimizin gönlünden hiç eksik olmadınız. O, sizlerden hep “kardeşlerim” diye söz etti. Rabbimden niyazım odur ki, sizlerin gönlünden de Peygamberimiz hiçbir zaman eksik olmasın." dedi.


'SAMİMİYETİN NERESİNDEYİZ'
Vali Dr. Mehmet Oduncu ise konuşmasında herkesin kendisini samimiyet testine tabi tutması gerektiğini belirterek, "Peygamber efendimizin hayatının her bir anının bütün insanlık için öğrenilmesi gereken bir hayat tarzı olduğunu unutmayalım. Kur'an-ı Kerim nasıl insanlık için yol gösterici ise peygamberimizin hayatı da insanlık için kılavuzdur, yol göstericidir rehberdir. Dinimize ölçülerine göre bütün Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir. Bu kardeşlik sevgi saygı, barış birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirilmelidir.  Bizler bugün, Osmaniye'de peygamber efendimiz, ülkemizin genelinde Türkiye içerisinde yaşayan insanlar olarak peygamber efendimizi anıyoruz. Bu seneki konu Din ve samimiyet diyoruz. Her birimiz bir başkasının samimiyetini tespit etmeyelim. Her birimiz kendi samimiyetimizi muhasebeye çekelim. Ben kendime karşı ne kadar samimiyim, eşime çocuklarıma ne kadar samimiyim, çevremdeki insanlara karşı ne kadar samimiyim, işimde ne kadar, ilişkilerimde inancımda ne kadar samimiyim. Gelip bu hafta dolayısıyla Hz. Peygamberin rahmetinin esintilerinin yaşandığı, gül kokusunun teneffüs edildiği bu haftada kendimizi samimiyet sikasına çekelim. Samimiyet testine tabi tutalım. Başkalarının eksiğini aramayalım, kusuruna bakmayalım. Kendimize dönelim ve kendimizi gözden geçirelim. Ne kadar samimiyiz, yaşantımızla hayatımızla örnek oluyor muyuz. Samimiyetin neresindeyiz. İşimizde, oturduğumuz koltuğun hakkını vermekte, insanlara yardıma koşmakta, ramazan aylarında verdiğimiz iftarlarda samimiyiz. Bu hafta dolayısı başta kendim olmak üzere gelin bugünden sonra kendimizi samimiyet konusunda teste tabi tutalım, işlerimiz de, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza karşı dürüst olalım. Halkımıza karşı olan inancı ve halkın bize olan inancını yeniden tesis edip kazanalım, tamir edilmesi gereken eksikler varsa bunları tamir edelim. " diye konuştu.


Konuşmaların ardından Kutlu doğum haftası münasebetiyle katılımcılara gül dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar