18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5007
EURO34.7617
ALTIN2487.1

Kendi İşini Kurana 50 Bin TL Hibe Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendi İşini Kurana 50 Bin TL Hibe Destek
Abone ol
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Osmaniye İl Müdürü Nihat Karademir, TÜMSİAD Osmaniye Şubesinde, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Osmaniye İl Müdürü Nihat Karademir, TÜMSİAD Osmaniye Şubesinde, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.

KOBİ’lerin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını söyleyen Karademir, Osmaniye’de en çok talebin ‘Girişimcilik” ile “Nitelikli Eleman Desteği” alanlarında olduğunu söyledi.

2016 yılında uygulamalı girişimcilik kursu düzenleyeceklerini belirten Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, KOBİ’lerin eğitim ve destek programlarından daha çok faydalanmasını sağlamak için bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ifade etti.

50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi

KOSGEB olarak Türkiye’de girişimcilik seferberliği başlattıklarını söyleyen Nihat Karademir, “KOSGEB’in girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayıp kendi işini kuranlara 50 bin TL destek veriyoruz. Girişimcinin yapacağı işin durumuna göre de 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Girişimci faizsiz kredinin geri ödemesine de 30 ay sonra başlıyor ve 54 ayda da ödemesini tamamlıyor” diye konuştu.

450 Girişimci kendi işini kurdu

Osmaniye’de KOSGEB desteği ile kurulan firma sayıları hakkında da bilgi veren Karademir, “2015 yılında 135 girişimci KOSGEB desteği ile kendi işini kurdu. Osmaniye’de son 5 yılda KOSGEB destekli açılan işyeri sayısı 450’ye yükseldi. Kendi işini kuran girişimcilerimiz, işletmelerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için sadece bizim sağladığımız destekle yetinmemeliler. Sadece KOSGEB desteği ile kurulan işletmelerin sürdürülebilirlik oranı oldukça düşük” dedi.

KOBİ’ler ekonominin lokomotifi ve temel taşıyıcısı

Türkiye ekonomisinin yüzde 99,9’unu KOBİ’ler oluşturduğuna dikkat çeken Karademir, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de aynı durumu görüyoruz. KOBİ’ler ekonominin lokomotifi ve temel taşıyıcıları. KOSGEB olarak amacımız KOBİ’lerin ulusal ekonomi ve uluslar arası piyasalarda rekabet gücünü ve teknolojik düzeylerini arttırmak. KOSGEB’in 2016 yılı bütçesi üç kat arttı. Bu yıl daha çok KOBİ’ye daha fazla destek sağlayacağız” dedi.

KOSGEB denince akla Girişimcilik geliyor

KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir, “Girişimcilere sağladığımız hibe desteğin toplumda para dağıtıyoruz şeklinde algılanmasından dolayı KOSGEB son dönemde Girişimcilikle birlikte anılan bir kuruluş oldu. KOSGEB denince hemen hemen herkesin aklına girişimcilik destek gelmektedir. KOSGEB’in desteklerinin yarıdan fazlasını girişimcilik oluşturuyor. Osmaniye’de ve ülke genelinde en çok talep bu alandan geliyor” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda işadamlarının sorularını yanıtlayan Karademir, KOSGEB’in her zaman KOBİ’lerin yanında ve destekçisi olduğunu belirtti. TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar