28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Kazazede sokak köpeği için ekipler seferber oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye'de bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile Osmaniye Belediyesi ekipleri seferber oldu.

Osmaniye'de bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile Osmaniye Belediyesi ekipleri seferber oldu.

Vatandaşlar tarafından yol kenarına alınan ve arka ayakları üzerine basamayan yaralı köpek, ihbar sonrası bölgeye ulaşan veteriner hekim tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, bulunduğu yerden alınıp tedavisi için hayvan barınağına getirildi.

Osmaniye merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniköy Köyü'nde, sokak köpeğinin karayolundan geçen bir aracın çarpması sonucu yaralandığı yönünde ihbar alan ekipler hemen harekete geçti.

Yaralı köpeğe müdahale için Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından hemen bir araç görevlendirilirken, Osmaniye Belediyesi'nden ise bir veteriner hekim bölgeye gönderildi.

Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler tarafından, yol kenarına alınan köpeğe hemen ağrı kesici ilaç verildi.

Daha sonra DKMP'ye ait araca konulan sokak köpeği, tedavisi için Hayvan barınağına getirildi.

Baş kısmında kanamaları ve ayak kısmında zedelenmeler bulunan köpeğe, anestezi uygulanarak, açık yaralarına müdahale edildi.

Köy sakinlerinden Cüneyt Dereli, yemek yedikleri sırada bir araba sesi ve ardından köpeğin sesini duyduklarını belirterek, "Köpek evimizin önüne kadar geldi.Hemen ekiplere haber verdik ve onlarda sağ olsunlar hemen geldiler, teşekkür ederiz. neyin çarptığını görmedik ama büyük ihtimal otomobil çarptı.

Sadece köpeğin sesine kulak verdik ve hemen inip baktık. Kaldırmaya çalıştık önce arka ayaklarından geri yere düştü. Aramamız üzerine ekipler hemen gelip yardımcı oldular." dedi.

Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Bünyamin Akın ise ihbar üzerine bölgeye gidilerek yaralı köpeğin alınıp, tedavisi için merkeze getirildiğini söyledi.

Bünyamin Akın, "Gerekli ilk müdahaleleri yapıldı ve şuanda müşahede altında. Kafa bölgesinde açık yaralar var, bunla ilgili pansuman yapıldı. Arka ayakta ise zedelenme var ve onun içinde röntgen filmi çekilerek tedavi ile ilgili gerekli işlemler yapılacak." diye bilgi verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar