19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8

Kazada Yaralanan Köpeğe 3 Saatlik Ameliyat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazada Yaralanan Köpeğe 3 Saatlik Ameliyat
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve bir gün sonra sahibi tarafından bulunan 'Cesur' isimli köpek için veteriner hekimler tam 3 saat ameliyat yaptı.
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve bir gün sonra sahibi tarafından bulunan 'Cesur' isimli köpek için veteriner hekimler tam 3 saat ameliyat yaptı.

İlçeye bağlı Üzümlü Mahallesindeki ikametlerinin bahçesinde dolaşması için serbest bırakılan 1,5 yaşındaki Alman Kurdu cinsi kırma köpek, akşam saatlerinde eve dönmeyince ev sahipleri tarafından çevrede arandı.

Bulunamayan köpeği sabah saatlerinde yol kenarında gören komşular hemen aileye haber verdi. Yavru iken aldıkları köpeklerini çok seven aile ferleri, aracın çarpması sonucu kanlar içerisinde kalan ve hareketsiz halde duran 'Cesur' isimli köpeklerinin o halini görünce şoka girdiler.

KÖPEKLERİNİ ÖLÜME TERK ETMEK İSTEMEDİLER
Ev sahibi Hülya Çiloğulları, çocukları gibi baktıkları köpeklerinin tedavisi için ilçedeki bir veteriner hekime haber verdi. Olay yerine çağrılan veteriner, köpeğin çok yarasının olduğunu ve uyutulması gerektiğini söyledi. Aileden biri gibi olan köpeklerini ölüme terk etmek istemeyen Çiloğlulları, bunun üzerine Osmaniye'deki veteriner hekimlerden yardım istedi. İlçeye gelip belirtilen adrese ulaşan Veteriner Hekim Bünyamin Akın, yaralı hayvana müdahalede bulunup kırıklarının olduğunu tespit etti.

5 KİŞİLİK EKİPLER 3 SAAT SÜREN AMLİYAT
Ağrı kesici ve sakinleştirici iğneler enjekte eden Akın, hiç vakit kaybetmeden köpeği alıp hemen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne götürdü. Burada röntgeni çekilen ve sağ arka bacağında dört parçalı kırık olduğu tespit edilen hayvan, yapılan hazırlıkların ardından ameliyata alındı. Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalından bir doçent, bir doktor ve asistanlar dan olmak üzere 5 kişilik veteriner hekim, 3 saat süren bir operasyonla hayvanın bacağına Serklaj teli ile pin uygulaması yapıp alçıya aldı. Tedavisine evinde devam edilen köpeğin, ayağındaki alçıların 21 gün sonra yapılacak kontrollerin ardından çıkartılacağı belirtildi. 

Bünyamin Akın, köpeğin pansumanlarını 3 gün arayla, iki veteriner hekim arkadaşıyla birlikte yaptığını kaydetti. Akın, bu tedavinin köpeğin ayağa kalkana kadar süreceğini kaydetti.

"ÇARPTIKLARI ZAMAN KAÇMASINLAR"
Sürücüleri biraz daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Veteriner Hekim Bünyamin Akın, "Genç ve acemi köpekler, bir anda yola çıkabilmekteler ve istenmeyen kazalara sebep olunabiliyor. Sürücülerimizden şunu rica ediyoruz; bir hayvana çarptıkları zaman kaçmasınlar. Çünkü kaza sonrası veteriner hekime götürülen canlının tedavi masraflarını trafik sigortası karşılamaktadır. Araç şoförleri bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Kaza yapıp kaçılmamalı lütfen alıp bir veteriner hekime götürerek tedavisini yaptıralım" dedi.

3 Haftalıkken aldıkları köpeklerini çok sevdiklerini belirten Hülya Çiloğulları, "Oğlum biraz gezsin gelsin diye serbest bırakmıştı. Dolaştık baktık akşam saatlerinde gelmemişti, sabah gelir dedik. Sabah olduğunda komşumuz arayıp yol kenarında Cesur'un yattığını söyledi. Gidip baktığımda araba çarpmış yatıyordu. Hemen ilçe merkezinden veteriner getirdik. Ağrı kesici yapıp, başkada yapacak bir şey yok diyerek çekip gitti. İki gün orda yattı, yemini suyunu orada verdik. Sonra Osmaniye'den veteriner hekim çağırdık, sağ olsunlar geldiler ve ameliyat edildi." diye konuştu.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar