28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Katı Atık Bertaraf Tesisinden Gelir Elde Edilmeye Başlanılıyor
Abone ol
Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) tarafından yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihale yapıldı.
Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) tarafından yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihale yapıldı.

Yapılan ihale ile Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi’nden gelir elde edilmeye başlanacak.

Açık arttırma usulünce yapılan ihale sonucuna göre her ay ihaleyi alan firma birliğe 24 bin TL ödeme yapacak. 10 yıl süre ile ihaleyi alan firma tesisi işletirken, yap işlet-devret yöntemi ile Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisinin ek ünitelerini yaparak tesisi tam bir entegre tesis haline getirecek.



5 firmanın katıldığı İhaleyi OKAB ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın başkanlığında toplanan birlik encümen üyeleri Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca ve Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuhoğlu birlikte yaptı. 

Bu ihalenin Osmaniye İli Entegre Katı Atık Tesisleri yaptırılması ve işletmesinin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi işini kapsadığını söyleyen Başkan Kadir Kara, ihale kapsamında nelerin yapılacağı ile ilgili kamuoyuna bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu ihale kapsamında tesisimizde düzenli depolama sahalarının işletilmesi, ihtiyaç duyulduğunda yeni lot sahalarının ilgili yönetmelikler çerçevesinde açılması ve işletmeye alınması, ambalaj atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm tesisinin yapılması ve işletilmesi, ön işlem ve pilot kompost tesisinin işletmeye alınması, transfer istasyonlarının yapımı ve işletilmesi, vahşi ve düzenli depolama sahalarına depo gazı toplama sistemi ile elektrik enerjisi üretim tesisinin yapımı ve işletilmesi, vahşi depolama alanı rehabilitasyonu işlerinin, tüm yatırım ve lisans bedelleri yüklenici tarafından karşılanacak şekilde yapılması sağlanacaktır.”

BAŞKAN KARA, “GÖRÜNMEYEN BİR YATIRIM AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET”

Ek ünitelerinde yapılması ile tam bir entegre tesisi haline gelecek olan Katık Atık Bertaraf Tesisinin gerçekten görünen bir hizmet olmadığını ama yansımaları itibariyle baktığınız zaman her kesime her sosyal yapıya ulaşabilen bir hizmet olduğunu söyleyen Başkan Kadir Kara, bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Kadir Kara, “ Bugüne kadar Osmaniye’de çok fedakâr hane bir şekilde bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için çaba göstermiş olan bütün belediye başkanlarımıza katı atık birliğimizin üyelerine ben teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten görünen bir hizmet değil görünmeyen bir hizmet ama yansımaları itibariyle baktığınız zaman her kesime her sosyal yapıya ulaşabilen bir hizmet. Bunun başarılabilmesi için çok fedakârlıklar gösterildi. Bu konuda Osmaniye’de örnek bir birlik beraberlik oluşturuldu. Bu birlik beraberlik sayesinde başarıldı. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yapılamadı denen şey yapıldı, başarıldı ve gerçekleştirildi. Ben ondan dolayı bu sonucun alınmasına katkı sağlayan saygıdeğer belediye başkanlarıma bizleri bu konuda teşvik eden muhterem Osmaniyeli hemşerilerime ve bize her zaman destek olan bakanlık yetkililerine, milletvekillerimize ve saygıdeğer valimize de teşekkür ediyorum” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar