19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Kariyer planlama ve Meslek tanıtım günleri!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kariyer planlama ve Meslek tanıtım günleri!
Abone ol
Osmaniye Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Osmaniye Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri yapıldı. 

Osmaniye Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Osmaniye Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri yapıldı. 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak yaptı. Meslek seçiminin, bir insanın bütün hayatını etkileyeceğini ifade eden Altunkaynak, “Meslek seçimi yapmadan önce, ilk olarak kendi kişisel özelliklerimizi tanımamız, yeteneklerimizin neler olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Mesleğimizde başarılı olmak istiyorsak, kişilik özelliklerimizle uyumlu, yeteneklerimizle uyumlu meslekleri tercih etmeliyiz” diye konuştu. Meslek seçiminde meslekleri tanımanın da önemini vurgulayan Altunkaynak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasının devamında “Hangi işi yapıyorsanız, o işte en iyi olun. Edineceğiniz küçük farklarla kendinizi başkalarından farklı kılın” dedi.



Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin umudu gençlerimizin, kendilerini tanımalarını, güncel ve yakın gelecekteki çalışma alanlarını ve bu alanların dünya genelindeki geleceğini fark etmelerini, yetkinlik, donanım ve kişilik özelliklerinin hangi alanlar için uygun olduğunu sorgulamalarını, profesyonel yaşam yetkinlikleri ile bir araya gelmelerini, iş ve staj başvurusu aşamalarını yetkililerden ve ilk kaynaktan duymalarını, profesyonel yaşamın işe alım uzmanları ile bir araya gelmeleri ve onlara kendilerini tanıtmalarını, olabilecek en geniş açıda profesyonel iletişim ağları oluşturmalarını, başvuracakları pozisyon için üniversiteliyken hazırlık yapabilmeleri için çalışıyor sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından teşekkür belgeleri takdim edildi. Osmaniye’de engelli istihdamına olan katkılarından dolayı Tosçelik Profil ve Sac Tic. A.Ş yetkilisi Serkan Ayvataş’a Vali Ömer Faruk Coşkun, İŞKUR ile işbirliğinde en fazla işbaşı eğitim programı düzenlemesinden dolayı Beyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Şengül’e Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, çalışan sayısı ortalamasına göre en fazla genç istihdam yapan Osmaniye Deva Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şirketi’nden Harun Gülşen’e Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İş-Kur ile işbirliğinde en fazla mesleki eğitim kursu düzenleyen Biteks İplik San. ve Tic. A.Ş.’den Murat Genç’e Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İş-Kur ile yapmış oldukları işbirliğinden dolayı Koru Park Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Erdem’e İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı Hacı Akkoyunlu, İş-Kur ile yapmış olduğunu işbirliği ve uyumlu çalışmalarından dolayı Sevgi Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.’den Nevin Dinç’e İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, örnek girişimlerinden dolayı girişimci Hacer Can’a SGK İl Müdürü Mücahit Çelik tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programın devamında Girişimci Hacer Can, kurmuş oldukları işletme hakkında bilgi verdi. İş-Kur desteği ile girişimcilik belgesi aldığını ifade eden Can, “Kadın girişimcilere tavsiyem; yetenek, ilgi alanı ve piyasa şartlarında ayakta kalabilecek alanları seçin. Hemen başlayın. Mutlaka zorluklar olacaktır, pes etmeyin. İnanmak, başarmanın yarısıdır” dedi.

Osmaniye 4. Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri programının devamında; Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Girişimci Eğitmen Ali Çetinkaya ve Mühendis Çiğdem Sezer’in meslek tanıtımı konulu konuşmaları, Sıtkı Aslan’ın ‘Başarı ve Mutluluk için Hayata Gülümse”, Doç. Dr. Mehmet Murat’ın ‘Beni Nasıl Keşfedebilirim?” başlıklı konuşmaları yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar