26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

Karatepe Aslantaş Milli Parkı'nın çehresi değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karatepe Aslantaş Milli Parkı'nın çehresi değişti
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi, Kızyusuflu köyü sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Milli Parkı, yapılan yatırımlarla yeni bir çehreye kavuştu.
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi, Kızyusuflu köyü sınırları içerisinde bulunan Karatepe Aslantaş Milli Parkı, yapılan yatırımlarla yeni bir çehreye kavuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, Karatepe-Aslantaş Milli Parkı'nın Türkiye'nin 2'nci ilan edilen ve aynı zamanda ilk açık hava müzesini içinde barındıran bir milli park olduğunu söyledi.



Yılmaz, Milli park içerisinde bulunan Hitit yarımadası günübirlik kullanım alanı, açık hava müzesiyle, baraj gölünün eşsiz güzelliği, doğal peyzaj güzellikleri ve doğasıyla her geçen gün daha da tercih edilen bir yer haline gelmekte olduğunu kaydetti.

Milli parkın, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra özellikle 2014 yılında yapılan yatırımlarla yeni bir çehreye kavuştuğunu belirten Yılmaz, "Bu yatırımlarla birlikte çocuk oyun grupları, piknik masaları, sahil boyunca kameriyeler yaptırılmış, alan içerisindeki büfe, lavabo ve çeşmelerin tamir bakımı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Aynı zamanda Hitit Yarımadası günü birlik kullanım alanı girişinden açık hava müzesine kadar olan 1200 metre yol doğal taş döşenmesi suretiyle bölge hem tarihi hem de doğal dokusuna uygun bir görünüme kavuşmuştur. Alanda bu yıl da yatırımlar devam edecek olup, yeni kameriyeler, çocuk oyun grupları, ibadethane, wc, giriş kontrol ünitesi, açık spor alanları,  otopark, patika ve yürüyüş yolları yapımı planlanmıştır. Alana gelen ziyaretçilerin istek ve temennilerini günübirlik kullanım alanında bulunan ziyaretçi defterine veya [email protected] adresine belirtmeleri çalışmalarımızda bizlere ışık tutacaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar