28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Karaçay Vadisi’ndeki Çalışmalar Halka Açıklanmalı!...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay Vadisi’ndeki Çalışmalar Halka Açıklanmalı!...
Abone ol
Osmaniye’nin doğal yapısı ile Karaçay Vadisi’nin dengesini bozacak çalışmalara izin veren İl Genel Meclis Üyeleri, çok sayıda çam fidanlarının sökülmesine izin veren Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Osmaniye Valilik Makamından halkımızı aydınlatıcı bilgilendirme bekliyoruz.
Osmaniye’nin doğal yapısı ile Karaçay Vadisi’nin dengesini bozacak çalışmalara izin veren İl Genel Meclis Üyeleri, çok sayıda çam fidanlarının sökülmesine izin veren Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Osmaniye Valilik Makamından halkımızı aydınlatıcı bilgilendirme bekliyoruz.

Osmaniye’nin Karaçay Vadisi üzerinde yapılan ‘yol açma’ adı ile başlatılan çalışmaların, halktan gizlenen bir takım gelişmeleri beraberinde getireceği kuşkusu ile halkın tepkisine Osmaniye Vali’sinin bilgilendirme yapması isteniyor.

Karaçay Vadisi üzerinde, ormanlık alanda iş makinalarının çalışma yapması üzerine Mahalle sakinleri, bazı Mahalle Muhtarları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri geçtiğimiz hafta tepkilerini göstererek türkülü, şiirli ve halaylı eylem yapmışlardı.

İş makinalarının yol açma çalışması yaptığı alanın girişinde; “Osmaniye Özel İdaresi, Yol yapım şantiyesi” yazılı levha bulunuyordu.

Karaçay’ın doğal dengesinin bozulmasına karşı gelenler bu tabelanın önünde eylemlerini gerçekleştirmişlerdi.

Yapılan eylemin ardından, iş makinaları çam ağaçlarını devirerek yol açma çalışmalarına devam ederken, Levha’nın da adı değişti.

Karaçay Vadisi üzerinde yapılan yol yapım çalışmaları ile ilgili halkın ve STK’ların tepkisi üzerine değiştirilen levhada; “ Osmaniye İl Özel İdaresi. İşin süresi: 90 gün. Orman Bölge Müdürlüğü: 04.02.2015 tarih 17 sayılı izni. Sözleşme bedeli: Bila-Bedel. İşin adı: Karaçay- Aşağı Bağ Yol yapım işi.Osmaniye İl Özel İdaresi. Tarih: 05.09.2013- 176 sayılı İl Genel Meclis kararı. Yüklenici: Dal Ev. Dek. İnş.Yapı Taah. İth.İhr.Tic.Ltd.Şti. Denetim: Osmaniye İl Özel İdaresi” yazılarını görebilirsiniz.

SİYASİLER KENDİLERİNİ SORGULAMALI!
Karaçay Vadisi üzerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, halkın beklentileri ve kentin geleceği açısından; 5 Eylül 2013 tarih ve 176 sayılı Osmaniye İl Genel Meclis kararında imzası bulunan Üyelerin bilgilerine başvurulmalıdır.

O dönemde; AKP, MHP ve CHP’li üyelerin görev yaptığını da anımsatmak istiyoruz. Sözleşme bedelinin neden yazılmadığını ve “Bila-Bedel” yazılmasındaki gerekçeyi kamuoyu bilmek istiyor.

BU OLAYIN ARDINDA BİR VEKİL VAR MI?

Osmaniye İl Genel Meclisinin 5 Eylül 2013 tarihinde almış olduğu kararın ardından, Orman Bölge Müdürlüğü’nün 4 Şubat 2015 tarih ve 17 sayılı izninin alınması olayında, aradan geçen yılları da göz önüne aldığımızda kimlerin etkisinin olduğu merak konusu haline geldi.

VALİ OLAYA EL KOYMALI!

Osmaniye’nin Karaçay Vadisinde yaşanan olaya Vali Kerem Al’ın el koyması kamuoyu tarafından bekleniyor.

Karaçay Vadisi üzerinde yapılan yol çalışmaları; bağ yolu yapım işi olarak belirtiliyor. Yol yapım çalışmalarının yapıldığı yerin maden ocağı çalışmalarına yönelik olduğu söylendiğine göre, yol yapım işinin hangi bağ yolu adı ile yapılmakta olduğu soruluyor? Yol yapım işi boyunca kaç çam ağacının kesilmesine karar verildiği merak ediliyor. Karaçay Vadisi’ndeki çalışmaların yetkili bir ağızdan halkın bilgilendirilmesini istiyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar