24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5182
EURO34.8259
ALTIN2428.0

Karaçay Vadisi için STK’lardan ortak eylem kararı!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay Vadisi için STK’lardan ortak eylem kararı!..
Abone ol
Osmaniye’nin Karaçay Vadisi üzerindeki doğal yaşamın olumsuz olarak etkilenmesi için yapılan çalışmalara tepki amacı ile Sivil Toplum Kuruluşları ortak tepki gösterdi.
Osmaniye’nin Karaçay Vadisi üzerindeki  doğal yaşamın olumsuz olarak etkilenmesi için  yapılan  çalışmalara tepki amacı ile Sivil Toplum Kuruluşları ortak tepki gösterdi.

Asırlık çınar ağaçlarının ve çam ağaçlarının kesilerek, elektrik direkleri dikilmesi ve tellerinin çekilmesi alayına tepki gösteren çevreye duyarlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Karaçay vadisindeki elektrik santralında buluştu.



Özel bir firmanın Karaçay Vadisi üzerindeki ormanlık bir alanda taş ocağı işletmek isteyerek ruhsat almasının ardından, geçtiğimiz yıl yol çalışmalarında kesilen çam ağaçları ile ilgili tepkiler gösterilmişti.

Valilik makamının olayla ilgilenmesi üzerine, Karaçay Vadisi üzerindeki Belediye mesire alanı yakınından geçirilmek istenilen yok çalışması iptal edilmişti.

Firma yetkilileri yol güzergah çalışmalarını başka bölgeye kaydırarak, Gebeli mahallesi mezarlığı yakınından götürme çalışmalarına başladılar.

Osmaniye’nin  Karaçay Vadisi, Zorkun yaylası ile Cebel yaylası arasındaki alanda işletme iznini alarak Taş ocağı işletecek olan firmanın, işletmesine gidecek olan elektrik tesisat direklerinde çam ve asırlık çınar ağaçlarını kestirmesi olayına STK temsilcileri tepki gösterdi.

Karaçay vadisi üzerindeki elektrik santralı yanında yeni bir elektrik trafosu kuran  Taşocağı firması yetkililerinin orman işletmesine ait çınar ve çam ağaçlarının kesilmesi ile ilgili izin belgelerinin olup olmadığını STK temsilcileri tarafından sorgulandı.

Kesilen Çam ve Çınar ağaçlarında ‘damga’ bulunmamış olmasına tepki gösteren STK temsilcileri, Osmaniye halkının Karaçay Vadisine sahip çıkmasını istedi.

Karaçay vadisi üzerindeki çınar ve çam ağaçlarının kesilmesi ile birlikte piknik alanlarının da kullanılamaz hale geldiğini belirten STK temsilcileri olayla ilgili Osmaniye Milletvekillerinden duyarlılık beklediklerini bildirdiler.

Karaçay vadisi üzerinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili olay yerine giden; Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, AGAMDER Başkanı Av. Selahattin Arpacı, Osmaniye Merkez Köy muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener, Osmaniye Terziler Odası Başkanı Nuri Danış, Kızılay Osmaniye Şubesi Başkanı ve emekli Müze Müdürü İsmet İpek, Kırmıtlı eski Belediye Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Ali Murtazı Doğan ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak incelemelerde bulunarak olaya tepkilerini dile getirdiler.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar