18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5085
EURO34.8477
ALTIN2490.4

Karaçay Saklı Şelalesine doğa yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaçay Saklı Şelalesine doğa yürüyüşü
Abone ol
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Karaçay Saklı Şelaleye doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Karaçay Saklı Şelaleye doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan, Karaçay Saklı Şelalesinin ulaşılması zor bir yer olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, bölgede 'Ferrata Çalışması' yani metal gereksinim duyulan kaya üzerine sabitlenmiş emniyetli geçişler yapılmasını istedi.



Yaklaşık 30 doğa sever ve sporcunun katıldığı yürüyüş, sabah saat 9.30'da Karaçay elektrik santralında başlayıp saat 17.00 civarında aynı yerde sona erdi.

Katılımcılara doğa yürüyüşü başlamadan önce temel dağcılık ve malzeme bilgisi, yürüyüş sırasında dikkat edilmesi gereken doğa yürüyüşü kuralları ve bölgenin ekolojik yapısı hakkında bilgi verildi.

Karaçay Saklı Şelalesini doğa yürüyüşüne katılan doğa severler, etkinliğin son derece güzel, eğlenceli ve maceralı geçtiğini belirterek, Karaçay Saklı Şelalesini daha önce fotoğraflardan gördüklerini ama önemsemediklerini, şelaleyi ve içerisinde bulunduğu doğayı yakından gördüklerin de şelalenin fotoğraflardakinden daha görkemli ve güzel olduğunu söylediler.



Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan, Karaçay Saklı Şelalesinin ulaşılması zor olmaktan çıkarılarak, gerekli yol ve köprü düzenlemeleriyle Osmaniye dışından ve içinden gelen doğa severlerin daha kolay ulaşabileceği bir duruma getirilmesini istedi. Erdoğan, İnsanlar rahat rahat şelaleye güvenli bir şekilde gitsin diye daha önce ki geldiğimizde merdiven koymuştuk. Kötü niyetli kişiler bu merdivenleri kasıtlı olarak sökülmüş ve götürülmüşler. Bu bölgede kısa sürede 'Ferrata Çalışması' yapılması gerekiyor. Aksi halde güzergah tehlikeli olabilir." diye konuştu.  Yücel Erdoğan, bölgede bir çok derde deva bitkilerinde mevcut olduğunu sözlerine ekledi.








  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar