28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Kanadı kesilen Doğan kuşu tedaviye alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanadı kesilen Doğan kuşu tedaviye alındı
Abone ol
Osmaniye'de, kanat ve kuyruk tüyleri kesilmiş vaziyette bulunan ve dünyanın en hızlı yırtıcı kuşu olarak bilinen Doğan, tedavi altına alındı.
Osmaniye'de, kanat ve kuyruk tüyleri kesilmiş vaziyette bulunan ve dünyanın en hızlı yırtıcı kuşu olarak bilinen Doğan, tedavi altına alındı.

Veteriner Hekim Bünyamin Akın, kesilen kanatları çektikten sonra yerine gelmelerinin bekleneceğini ve sonrasında ise yeniden doğal yaşamına bırakılacağını belirtti.

Hayvan sever bir vatandaş tarafından kanatları kesik halde bulunarak Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü'ne getirilen Doğan'ın, yeniden uçabilmesi için hemen tedavisine başlanıldı.

Bir süre Şube Müdürlüğündeki Yaban Hayvanları Rehabilitasyon merkezinde tutulan kuş, daha sonra tedavi amaçlı olarak Veteriner Hekim Bünyamin Akın'a teslim edildi.

Uçamayan kuşun kesik olan kanat ve tüylerinin yerine, yenilerinin çıkması için, çekilmek üzere kendi kliniğine getiren Akın, kuşu anestezi ile uyutup, kesik olan kanat ve kuyruk tüylerini yaklaşık 1 saat süren operasyonla çıkarttı.

Veteriner hekim Bünyamin Akın, "Kanatları ve kuyruk tüyleri kesildiği için yırtıcı bir kuş türü olan Doğan; uçma yetisini kaybetmişti.

Biz kesik olan kanatları anestezi ile uyutup çektik.

Bundan sonra Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde kanatları yeniden çıkıncaya kadar bakım ve tedavisine devam edeceğiz.

Yaklaşık 3- 3,5 aylık bir süre sonrasında bu kanatlar yeniden çıkacak. Uçma yetisini yeniden kazandıktan sonra Doğan, yeniden doğal yaşam ortamına bırakılacaklar. " dedi.

Kesik olan kanatların çekilmemesi durumunda yenilerinin çıkmayacağını belirten Akın,"Kanat tüyleri kesik olduğu için canlımız uçma yetisini kaybetmiş ve bunları eğer çekmemiş olsaydık yerine yenileri çıkmayacaktı.

Bu nedenle biz kesik olan kanatları yenileri çıkması için çektik." diye bilgi verdi.

Bu kuşların beslenmesinin çok zor olduğunu vurgulayan Akın, "Bu kuşlar evcil bir kuş türü değildir.

Bunu alıp evde beslenmesi, bakılmaya çalışılması, insanı eve hapsetmek gibi bir şeydir.

Bu kuşların yeri doğal ortamlardır. Doğada yaşamlarını sürdürebilirler." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar