20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Kamuda Çay Tek Şekerle İçilecek, Tuzluk Kalkacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamuda Çay Tek Şekerle İçilecek, Tuzluk Kalkacak
Abone ol
Osmaniye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, çay, kahve ve benzeri ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması istendi.
Osmaniye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, çay, kahve ve benzeri ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması istendi.

Osmaniye Valisi Kerem Al imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda ayrıca, yemekhane, lokanta gibi hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılması, dileyenlerin tuz almak için ayrı bir yerde mümkünse 0,5-1 gramlık kağıt poşetler halinde bulundurulan tuzu kullanmalarının sağlanması istedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Şeker ve Tuz kullanımı ile ilgili düzenlemeye ilişkin genelgede şunlar kaydedildi:

"Dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen bulaşıcı olmayan hastalıklar, ülkemizde her geçen gün sayısı hızla artan ölümlerin de başlıca nedenlerindendir. Erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunmada önleyici yaklaşımların geliştirilmesi zorunludur.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son yayınlarında bulaşıcı olmayan hastalıkların ve diş çürüklerinin önlenmesinde günlük şeker aliminin, günlük kalori ihtiyacının yüzde 5'ine indirilmesi gerektiğine dikkat çekilmektedir. Ayrıca ülkemizde yapılan bilimsel araştırmalarda tuz tüketiminin Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği değerin yaklaşık üç katı kadar olduğu gösterilmiştir. Bu nedenlerle halk sağlığının korunması ve hastalıkların önlenmesinde çok paydaşlı bir yaklaşım ile toplumumuzda farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapılarak aşırı şeker ve tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için 29 Eylül 2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak da yayımlanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve "Türkiye Aşın Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı" yürütülmektedir.

Bu çerçevede İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında: Çay, kahve ikramlarda ve kale, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması, yemekhane, lokanta vb. hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılması, dileyenlerin tuz almak için ayrı bir yerde mümkünse 0,5-1 gramlık kağıt poşetler halinde bulundurulan tuzu kullanmaları sağlanmalı"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar