28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Kadirli Ağcadağ zirvesine ilk kez tırmandılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli Ağcadağ zirvesine ilk kez tırmandılar
Abone ol
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından Kadirli İlçesi Akçadağ zirvesine ilk kez tırmanış etkinliği düzenlendi.
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından Kadirli İlçesi Akçadağ zirvesine ilk kez tırmanış etkinliği düzenlendi.

Bir gün süren ve dört mevsimin yaşandığı sisli yağmurlu bir günde gerçekleşen etkinlikte, sporcular 2 bin 265 metre yüksekliğe tırmanarak zirveye ulaştı.



ODAK Sekreteri ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Yücel Erdoğan, Osmanlı Devleti ve Dulkadiroğulları Beyliği arasında yapılan Turna dağı savaşının yaşandığı turna meydanından geçerek  "Anadolu Türk Birliğinin 500 yılı münasebetiyle"  düzenlenen faaliyetin, Kadirli Doğa Yürüyüşçüleri ve Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü üyelerinin de katılımıyla  35 kişi ile gerçekleştirildiğini söyledi.



Doğa manzarası eşliğinde tarihi bir olguyu yaşamak üzere ilk kez gidilen bölgenin ekstrem sporlar açısından nadir alanları da keşfetme imkanı bulduklarını belirten Yücel Erdoğan, "Dağ bisikleti ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlara inanılmaz rahat bir ortam sağlayan bölgemiz,  Alpinizm açısından daeşsiz manzaralı rotalara sahip ve ayrıca dağcı ve doğa severlerin bir dağa giderken dikkat ettiği şartları pınar, kaya tırmanış alanı, panoramik doğa manzarası, endemik bitki örtüsü, kamp alanı için uygunluk,  güvenlik, kolay ulaşım imkanı gibi özellikleri taşıyan ülkemizde nadir bölgelerdendir. Bölge, zirvesinin hemen altında yer alan ve dört bir tarafını çevreleyen sağlam kayalıklarıyla beş altı ip boyu tırmanış imkanı sağlayan,Uzun duvar tırmanışıyla ilgilenen dağcıların ve tırmanışçıların rota açmak için yarışacakları gözde bir mekan olmaya namzet bir yerdir." dedi.



Erdoğan, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak Kadirli ilçesinde yer alan doğa harikası eşsiz bölgenin tanıtımına katkı sağlamak üzere önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası düzeyde dağcılık şenliği düzenlemesi için planlama çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar