25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Kadınlara “Soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği”kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlara “Soya ve yerfıstığı yetiştiriciliği”kursu
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce kadınlara yönelik olarak “Soya ve Yerfıstığı yetiştiriciliği” kursu açıldı.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce kadınlara yönelik olarak “Soya ve Yerfıstığı yetiştiriciliği” kursu açıldı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü
İbrahim Sağlam, açılan kursla ilgili olarak; “Bakanlığımız bütçe imkânlarıyla ilimizde "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" programı kapsamında "Alternatif Bir Üretim Modeli Olarak Yerfıstığında Çift Sıralı (twin row) Ekim Projesi" uygulanmaktadır.

Bu projeyi uygulayan 5 kadın çiftçimiz ile yerfıstığı ve soya yetiştiriciliği konusuna ilgi duyan kadın çiftçilerimizle toplamda 16 kişiye "Soya ve Yerfıstığı Yetiştiriciliği" kursu açılmıştır.

Kurs Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılmıştır.”dedi.

Kurs açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, kurs öğreticisi olarak görev yapacak olan teknik personel  ve kursiyer kadın çiftçiler katıldılar. Açılışta bir konuşma yapan İl Müdürü  İbrahim Sağlam yerfıstığı ve soyanın ilimiz tarımı için önemli iki ürün olduğundan bahsederek bu iki ürünün yetiştiriciliğinin en modern şekilde yapılması için kadınlarımızın da bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu noktada gerçekleştirilecek kursun buna katkı sağlayacağını belirterek  kadınlarımızdan kursta anlatılan bilgilerden en üst düzeyde fayda sağlamak için çaba sarfetmelerini, öğrendiklerini çevrelerine ve sahaya en iyi şekilde aktararak yenilikler konusunda rehberlik etmelerini istedi.
 
11 gün sürecek olan kursun ilk 9 gününde teorik ve son 2 gününde de uygulamalı eğitim verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar