26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9

‘Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar’
Abone ol
CUMHURİYET Halk Partisi Osmaniye İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadınların örgütlenmesi gerektiğine ve dayanışma ilişkilerinin güçlendirilerek mücadele edileceğine dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadınların örgütlenmesi gerektiğine ve dayanışma ilişkilerinin güçlendirilerek mücadele edileceğine dikkat çekti.

Parti yöneticileri ve kadın üyeler ile birlikte Ziraat Bankası önünde basın açıklaması yapan Güvenç, 2014 Türkiye’sinde kadınların, çocukların, emekçilerin öldürüldüğünü, kadın cinayetlerinin, intiharlarının, taciz ve tecavüz olaylarının artarak devam etmekte olduğunu vurguladı.

Kadınların hiç bir dönem de yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında olduğunu kaydeden Dilek Güvenç, “2013’e 237 kadın öldürüldü.2014’ün ilk 10 ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için korama başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz!” dedi.

Kadın Kolları İl Başkanı Güvenç, Dünyanın her tarafında kadınların, aynı haklar için aynı mücadeleyi verdiklerini belirterek, “Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekûn örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor.

Kadınların evde, sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıktan baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarıma rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında Örgütlenerek ve dayanışına ilişkilerimizin güçlendirerek mücadele edeceğiz.

Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar!” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından kadına şiddeti simgeleyen mor renkli kurdeleleri yakalarına takan partililer, vatandaşlara da dağıtarak kampanyaya destek istediler.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar