19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9

‘Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor’
Abone ol
OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce il merkezinde görev yapan tüm öğretmenlere “Aile İçi İletişim” eğitimi ile Gönül Elçileri Projesinin ikinci alt bileşeni “Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor” projesinin tanıtımı yapıldı.
OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce il merkezinde görev yapan tüm öğretmenlere “Aile İçi İletişim” eğitimi ile Gönül Elçileri Projesinin ikinci alt bileşeni “Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor”  projesinin tanıtımı yapıldı.


Atatürk Ortaokulu Salonu’nda Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Karaburç tarafından gerçekleştiren eğitim programına il merkezindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan toplam 2 bin 538 öğretmen katıldı. Ailelerin yaşam standartlarını artırmak, aile yapısını ve değerlerini korumak, gelecek nesillere sağlıklı şekilde aile mefhumunun aktarılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ‘Aile İçi İletişim’ eğitimlerinde ailede sevgi, saygı, sadakat, sorumluluk ve sabır konularını içeren 5 S modeli örneklerle anlatıldı.


Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek için sürdürülen “Gönül Elçileri Projesi”nin ikinci alt bileşeni olan “Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor” projesi hakkında öğretmenlere ayrıntılı bilgiler verildi. Öğretmenlerin birer gönül elçisi olmaları, eğitimi yarım kalmış bir kadının elinden tutarak Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıt yapmalarına katkıda bulunmaları istendi.


‘Eğitim ailede başlar’ ilkesinden hareketle hazırlanan “Aile Eğitim Programı” kapsamında, öğretmenlerin toplumu yönlendiren en etkili grup olduklarından dolayı bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaları amacıyla böyle bir eğitim programı düzenlendiği belirtildi. Bu eğitim programıyla hem öğretmenlerin kendi aile hayatları için hem de tazeledikleri bilgileri, kendi öğrenci velilerinde uygulamaları açısından son derece önemli olduğu belirtildi.


Ayrıca “Aile Eğitim Programı”nın genel amacının; ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki eğitimleri kapsamaktadır. Bu eğitimlerin il genelinde yaygınlaşması için gerekli çalışmalar sürdürülmekte olduğu. Bu kapsamda eğitim düzenlemek ya da almak isteyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarımıza hizmet vermeye hazır olunduğu, 2014 yılında tüm kamu çalışanlarına bu eğitimin verilmesinin amaçlandığı ifade edildi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Siz değerli öğretmenlerin örgün eğitimin dışında kalan kadınlara ikinci bir eğitim şansı verilmesi, kız çocuklarının okula devam etme ve okulda kalma sürelerinin artırılması çabalarınız biliniyor ve takdir ediliyor. Sizlerden tekrar kadınların eğitimi konusunda toplumda farkındalık yaratarak, onları rol model olmaya teşvik etmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi”nin ikinci alt bileşeni olan “Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor” projesine destek olmanız bekleniliyor. Sizinle buluşmamıza katkıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor hepinize iyi tatiller diliyorum.” Dedi. Konuşmaların ardından program sona erdi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar