29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı onaylandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı onaylandı
Abone ol
Osmaniye’de kadına yönelik şiddetle mücadele 2018-2021 il eylem planı gerçekleşen toplantı sonunda onaylandı.

Osmaniye’de kadına yönelik şiddetle mücadele 2018-2021 il eylem planı gerçekleşen toplantı sonunda onaylandı.

Osmaniye’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2018-2021 İl Eylem Planının görüşüldüğü toplantı Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı. 

Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen Toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Cumhuriyet Savcısı Burak Soytürk, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Altunkaynak, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aykut Bulut, İl Nüfus Müdür Vekili Abdurrahman Aytar, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Adem Alibekiroğlu ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
 
Toplantının başında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın ilk defa 2012-2015 yıllarını kapsayacak şekilde yapıldığını, daha sonra ise 2016-2020 dönemini kapsayacak şekilde güncellendiğini söyledi. Sözlerinin devamında ilimizdeki uygulamadan söz eden Coşkun, ilimizde 2018-2021 yıllarını kapsayacak şekilde il eylem planı çalışması başlatıldığını söyledi. Osmaniye’de ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) sekretaryasında 4 günlük Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çalıştayının yapıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürü Coşkun, “Teknik kurulumuzun oluşturduğu İl Eylem Planımızın taslağı Bakanlığımıza ön inceleme için gönderilmiş ve ön incelemede uygun görülmüştür. Bu doğrultuda, bugün, Komisyon Toplantımızda eğer uygun görülürse, onaylanırsa bundan sonraki süreçte 2018-2021 yılları arasında Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı uygulanacaktır” diye konuştu.
 
Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Osmaniye İl Eylem Planı çalışmaları kapsamında tüm paydaşların bir araya gelerek çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Konu ile ilgili düzenlenen Çalıştay’da konu tüm detaylarıyla tartışılıp, değerlendirildi. Tüm paydaş kurumlarımızın temsilcilerinin bulunduğu bu toplantımızda gerekli değerlendirmeyi yaparak karara bağlayacağız ve Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Toplantının devamında ŞÖNİM Müdürü Serap Durucan, ŞÖNİM hakkında bilgi vererek, “ŞÖNİM’lerin hizmet alanı 3 ana başlık altında toplanmaktadır; şiddetin önlenmesi ve tedbir kararlarının izlenmesine yönelik hizmetler, şiddet mağduru kişilere yönelik verilen hizmetler ve şiddet uygulayan/uygulama ihtimali olan kişilere yönelik hizmetler. İlimizde 2017 yılında yapılan hizmetlerden, toplamda kadın, erkek ve çocuk olmak üzere 4224 kişiye ulaşılmış, özellikle şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet verilmiştir” dedi. ŞÖNİM olarak izleme çalışmaları yürüttüklerini de belirten Durucan, 2017 yılında 824 ailelerin talepleri doğrultusunda hukuki destek, psiko-sosyal destek, meslek danışmanlığı, rehberlik ve danışmanlık gibi hizmetler verdiklerini kaydetti. Barınma hizmeti olarak da 2017 yılında 467 kadın ve çocuğu Kadın Konukevinde misafir ettiklerini belirten Serap Durucan, geçen yıllara göre sayının düştüğünü ve bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. ŞÖNİM Müdürü Serap Durucan, sözlerinin devamında Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı hakkında detaylı bilgi verdi.
 
Toplantının devamında Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı değerlendirilerek, paydaş kurumların temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. Toplantı sonunda Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Komisyon tarafından onaylandı. 

Toplantının sonunda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nın uygulanmasında tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “Bundan sonraki süreçte şiddetsiz bir toplum diliyoruz. Toplantıya katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı bitirdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar