20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Seminer Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Seminer Düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile “Aile içi iletişim, kadına karşı şiddet ve öfke “konulu eğitim semineri düzenlendi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile “Aile içi iletişim, kadına karşı şiddet ve öfke “konulu eğitim semineri düzenlendi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, il genelinde düzenlenen seminerle ilgili olarak; Osmaniye ilinde yapılan çalışmaları anlatmadan önce kısaca Hükümetin Kadına yönelik çıkarmış olduğu kanun ve yönetmeliklerin neler olduğunu belirterek; "2009 yılında Meclis'te kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kurularak, bu yöndeki çalışmaların Meclis denetiminde yürütülmesi temin edildi.

2010 yılında kadın istihdamının artırılmasına ve eşit işe eşit ücret ödenmesine yönelik bir genelge çıkarıldı. Kadın istihdamını teşvik için işveren primlerini devletin ödemesine imkân sağlandı. 2012 yılında kadına şiddetle ilgili çok ileri düzenlemeler içeren bir kanun çıkarılarak, hemen arkasından da bunun uygulamasıyla ilgili genelge yayınlandı. 2013 yılında ilgili mevzuatta yapılan değişiklikle, kamu kurumlarında kadınların başörtülü olarak çalışabilmesine imkân sağlandı.”dedi.

Bunların sadece temel mevzuat düzenlemeleri olduğunu belirten Neşeli, ayrıca eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasal hayata kadar kadınlar için pozitif ayrımcılık içeren pek çok çalışmanın hayata geçirildiğini söyledi.

İl Müdürü Neşeli, “Öncelikle Kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu bilelim. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, bir komşu, bir arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. İnsan da eşref-i mahlûkattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Kadının onuruna, haysiyetine yönelik her türlü saldırının, tüm insanlığa yapıldığını unutmayalım unutturmayalım. Bizler bu bilinçte olarak faaliyetlerimizi yürütme endişesi taşımaktayız.

Osmaniye ilimizde yaptığımız çalışmaları özetleyecek olursak; 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 2015- 2016 yılları Osmaniye İli kadına yönelik mücadele eylem planını hazırladık. Eylem planını yerel yönetim STK’lar ile uygulamaya koyacağız. Örneğin hukuk desteği verebilmek için Baro Başkanlığı ile Protokoller imzalandı. İl Müdürlüğümüz başkanlığında ve kamu kurum kuruluş ve STK’lar tarafından oluşturulan komisyon çalışmalarına etkin olarak devam etmektedir. Bu komisyonun asıl amacı toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili yerel politikaların geliştirilmesi amacı ile hazırlanan şiddet eylem planını takip etmek, yasal düzenlemelerde ve yasal düzenlemelerin uygulanmasındaki aksaklıkları takip etmektir.

İlimiz genelinde Özgecan Aslan’ın katliamı sonunda Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler başta olmak üzere, Kadına Şiddete sonlandırma hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla, başta Osmaniye merkez olmak üzere ilçelerde farkındalık çalışmaları üst düzeyde yürütülmektedir.

İl Müdürlüğümüzce Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde düzenlenen seminerlerden olumlu dönütler alınmış. Yapılan haberler ve hazırlanan, “HAKKINIZ HAKKIMIZ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON, ŞİDDETE UĞRUYORSANIZ 183’Ü ARAYIN KORUYALIM, KOLLUYALIM afişleri ve pankartları yerel basınla paylaşılmakla şiddetin önüne geçilmeye çalışılmıştır.

Bundan sonra İl Müdürlüğü olarak Şiddet Gören ya da Görme Riski Olan Kadınların İl Genelinde 24 Saat Acil Hizmet Alabilecekleri ŞÖNİM Hizmet Birimi ile çalışılacak,  şiddet meydana gelmeden önce müdahale edebilmek, amacı ile ALO 183 HATTI ŞÖNİM birimince aktif olarak takip edilecektir.

Biz mazlumun inancına, diline, kökenine, fikrine bakmadığımız gibi cinsiyetine de bakmayız. Aynı şekilde biz mağdur edenin de cinsiyetine bakmayız. Bizim için her can Allah'ın bir emanetidir ve tüm imkânlarımızla tüm gücümüzle ona sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

Bu duygular içerisinde, Kadına Şiddetin olmadığı bir dünyanın oluşması temennisinde bulunurken, Kadına karşı yapılacak her türlü olumsuz eylemin karşısında olacağımızı belirtmek isterim.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar