29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Kadın ve Demokrasi buluşması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın ve Demokrasi buluşması!
Abone ol
Osmaniye Kadın Flatformu Derneği öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile “Dünya kadınlar günü” kutlandı.

OsmaniyeKadın Flatformu Derneği öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile “Dünya kadınlar günü” kutlandı.

“Dünya kadınlar günü” nedeniyle Atatürk caddesi üzerinde, eski Belediye hizmet binası önünde buluşan Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Atatürk caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldiler.



Yürüyüşe katılanlar ellerinde; “Bir kadının gözyaşları altın kadar değerlidir”, “Kadına yönelik sosyal, siyasal, kültürel alanlardaki ayrımcılığa son”, Kadınlar toplumun gerçek mimarıdır”, Hayatın temeli, kadın emeği”, “kadına şiddete hayır” gibi dövizlar taşıdılar.

Osmaniye kadın Platformu Derneği öncülüğünde gerçekleşen “Kadın ve Demokrasi buluşması” yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ile sona erdi.



Basın açıklaması Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy tarafından okundu.

Aksoy konuşmasına; “Mücadelemizin baş kahramanı çalışan emekçi kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, yol arkadaşlarımız ve kıymetli beyefendiler”diyerek başladı.

Aksoy konuşmasının devemında; “Sözlerime öncelikle; Türk silahlı kuvvetlerinin Afrin’e yönelik “Zeytin dalı harekatı”nda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum. Tüm şehit analarına ve eşlerine bin selam.”de.

8 Mart ile ilgili konuşmasını sürdüren Aksoy; “Her 8 Mart; yüreği yangın yerine dönen kadının simgesi, kadın mücadelesinin sesi olmuştur. Bilinen o ki bu mücadele; 1857’den bu yana, tam 161 yıldır; eşit eğitim, eşit ücret, eşit hukuk ve en acısı eşit insan olmak gibi temel haklar için devam etmektedir. Toplumun her alanında öteleştirilen, itilip kakılan, taciz edilen, kıyafetine göre şekillendirilen, evinde, işyerinde, şiddetin gizli kalanına da açıktan olanına da maruz kalanlar kadınlardır. Bu durumun düzeltilmesi adına, bir çok kurum ve kuruluşun geliştirdiği kadına karşı şiddeti önleme projeleri sevindirici fakat yeterli değildir.



Artan tecavüz, taciz ve cinayet vakalarının önüne geçmek, siyasi iktidarların sorumluluğunda gibi görünse de yozlaşmış bir toplum olmaya doğru sürüklenmekten kurtulmaya çalışmak, hepimizin birincil görevidir. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi; “zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe, hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir.

Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar! Çünkü; dünyada her şey kadının eseridir.”

Kadın haklarının temeli olan Cumhuriyetimiz’e, ulu önder Atatürk’e ve onun ilkelerine olan bağımlılığımızla; daha güvenli bir çalışma hayatı, daha insanca yaşam koşulları, savaştan ve şiddetten arındırılmış bir dünya umuduyla; tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor; 161 yıl önce verdikleri emek mücadelesiyle bu günümüze ışık tutan kahraman kadınları şükranla anıyor, kadınlarımızı kendi hak ve hakikatleri uğruna mücadeleye ve tüm dünyayı da bu mücadeleyi desteklemeye davet ediyorum.”dedi. 

Yapılan basın açıklamasının ardından “Dünya kadınlar günü” kutlama programı sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar