19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Kadın Çiftçilerimiz Safranbolu’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçilerimiz Safranbolu’da
Abone ol
Osmaniyeli kadın çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün uygulamakta olduğu “Kadın eliyle Safran yetiştiriciliği” projesi kapsamında, Eskişehir Geçzit kuşağı tarımsal araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Karabük-Safranbolu’ya 3 gün süreli teknik gezi düzenlendi.

Osmaniyeli kadın çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün uygulamakta olduğu “Kadın eliyle Safran yetiştiriciliği” projesi kapsamında, Eskişehir Geçit kuşağı tarımsal araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Karabük - Safranbolu’ya 3 gün süreli teknik gezi düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında Osmaniye İl Müdürlüğü’nce  uygulanan "Osmaniye'de "Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği Projesi" uygulama faaliyetleri çerçevesinde proje ortağı  olan Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Karabük iline bağlı Safranbolu İlçesinde Safran uygulama sahalarına teknik gezi düzenlendi.

Teknik geziye İl Müdürlüğü  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, Hasanbeyli İlçe Müdürü Veyis Tuhcer ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli ve ilimiz kadın çiftçileri katıldı.



Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyareti sırasında kadın çiftçilerimiz ve teknik personel  safran konusunda yapılan araştırmalar hakkında enstitü yetkililerinden bilgi alarak uygulama ve deneme alanlarında incelemelerde bulundular.

Geziye katılan ekip daha sonra Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin'i makamında ziyaret ederek safran hakkında bilgi aldılar. Bilgilendirme toplantısının ardından Karabük İl Müdürlüğü teknik personelinin rehberliğinde safran yetiştirilen alanlar gezildi.

Safranbolu'da safran yetiştiricilerinin arazilerinde incelemelerde bulunan ekip safran kullanılarak üretilen ürünleri inceleme fırsatı buldular. 

Kadın çiftçilerin gezisi ülkemizde safranın en geniş ekim alanına sahip olan Safranbolu ilçesinde tarihi ve doğal güzelliklerin gezilmesiyle sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar