23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5152
EURO34.8598
ALTIN2428.5

Kadın Basketbolcular, Engellilerle Maç Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Basketbolcular, Engellilerle Maç Yaptı
Abone ol
TÜRKİYE Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Osmaniye Gençlik, engelliler haftası dolayısıyla 7 Ocak Engelliler Basketbol takımı ile gösteri maçı yaptı.
TÜRKİYE Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden  Osmaniye Gençlik, engelliler haftası dolayısıyla 7 Ocak Engelliler Basketbol takımı ile gösteri maçı yaptı.

Tosyalı Spor Salonundaki etkinlikte, kadın basketbolcular tekerlekli sandalyeye oturarak basket atmak için 15 dakika mücadele etti.

karşılaşma esnasında tekerlekli sandalyede ilerlemede güçlük çeken Osmaniye gençlik kadın Basketbol takımı oyuncusuna, arkadaşı arkadan yardım ederek ilerlemesini sağladı.

Çok sayıda taraftarın izlediği özel karşılaşma, 20-14 sona erdi.

Osmaniye Gençlik Kulüp Başkanı Murat Teke, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Engelliler Haftasında düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Kulübün “Attığın Basket Olsun” projesi sayesinde 7 Ocak Engelliler Kulübüne maddi destek sağladığını hatırlatan Teke, “Biz kadın basketbol takımımızı sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurduk. Amacımız sadece ligde basketbol oynamak veya maçlarda galip gelmek değil. İnsanlarımızın gönlünde de galip gelmek istiyoruz. Bu anlamda farkındalık oluşturabilmeyi hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Bilindiği gibi 'Attığın Basket Olsun' projemiz ile 7 Ocak Engelliler takımımıza destek oluyoruz ve kendi sahamızda oynadığımız maçlarda attığımız her basket için 5 lira engelli takımımıza destek sağlıyoruz. Kulüp olarak kentimizde faaliyet gösteren diğer engelli kulüplerimizle de faaliyetler düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Osmaniye Gençlik Sporcusu Belgin Onbaşı, engellilerle aynı sahada basketbol oynamanın gurur verici olduğunu belirtti.

Onbaşı, “Tekerlekli sandalyeye oturduğumuzda, engelli yaşamın ne kadar zor olduğunu ve sağlıklı insanların ne kadar şükretmeleri gerektiğini anlıyoruz. Onlarla maç yaparak, yanlarında olduğumuzu göstermiş, onlara destek verdiğimizi göstermiş oluyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı oyuncularından Demet Ersoytürk ise karşılaşmanın kendileri açısından yararlı olacağını düşündüklerini belirterek, "En azından toplumun bizi tanıması, bizimde spor yapabildiğimizi, görmeleri açısından yararlı olacağını düşünüyorum." dedi.

7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, her insanın birer engelli adayı olduğunu ve engellilerin de hayatta başarılı olabileceğini ifade etti. Altun, “Bu günkü bu gösteri maçında çok güzel bir atmosfer oluştu. Kadın basketbolcularımız tekerlekli sandalyeye oturarak basket oynadı. Bunun çok da kolay bir şey olmadığını gördü. Umarım buna benzer etkiliklerin devamı gelir” dedi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, “Attığın Basket Olsun” projesine destek verenlere plaket verdi.

Vali Al ayrıca engelli spor kulüplerine destek amaçlı olarak, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü başkanı Muttalip Altun ve Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Resul Soylu'ya 15'er bin liralık çek takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar