29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Jandarma'nın 174'ncü kuruluş yıldönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma'nın 174'ncü kuruluş yıldönümü kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'ncü yıldönümü törenle kutlandı.
Osmaniye'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'ncü yıldönümü törenle kutlandı.


Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutan Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Jandarma Teşkilatı mensupları ve aileleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören kutlama mesajlarının okunmasıyla devam etti. Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 174'ncü yıldönümü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Meryem Lök tarafından okunan şiirin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan tarafından yapıldı.


1839'DAN BERİ TSK'NIN AYRILMAZ BİR PARÇASI
Albay Özkan, Jandarma Teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski güvenlik gücü olduğunu ifade ederek, "1839 yılından beri Türk silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak, devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturan, güzel yurdumuzun her köşesinde, devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini temsil görevini fedakarlıkla yerine getiren Jandarma Genel Komutanlığımız, güvenliği özgürlüklerin temel teminatı olduğu anlayışıyla, şehit kanları ile emanet edilen vatan toprağının her karışında, kanun ve nizamların öngördüğü şekilde, Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü ve teminatı olmaya devam edecek, görevlerini yerine getirirken mülki ve adli makamlarla, devletimizin bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, karşılıklı işbirliği, koordinasyon ve birlikte görev yapma hassasiyeti sürdürülecek, ulusumuzla olan gönül bağının sürdürülmesi ve daha da yüceltilmesi için vazgeçilmez bir hedef olacaktır. Bu konularda Yüce Türk Milletinin bizlere olan sevgi, güven ve itimadı bizim en büyük hazinemizdir."dedi.


İNSANOĞLU ÖNCE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMIŞTIR
Törende konuşan Vali Celalettin Cerrah ise kanun hakimiyetinin olmadığı yerde halkın güvenliğinin olamayacağını ve kaos yaşanacağını kaydederek, "Kanun hakimiyetini sağlamak, halkın huzur ve güvenliğini temin etmek; kırsalda jandarmamızın, şehirlerde polisimizin, denizlerimizde de sahil güvenliğimizin yetkisindedir. Tarih boyunca insanoğlu önce güvenliğini sağlamak için çalışmıştır. Güvenliğin sağlanması için de yasalar yapılmış bu yasaların uygulanması için de güvenlik teşkilatları kurulmuştur. Bugün halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlayan önemli teşkilatlarımızdan biri olan Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 174. Yıldönümünü kutluyoruz. Jandarma Teşkilatı en eski teşkilatlarımızdan biri.  Zor bir görevi Türkiye'nin her yerinde, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına ayrım yapmadan ailelerinden ayrı kalarak yerine getiren Jandarma Teşkilatı mensuplarımızın kuruluş yıldönümlerini kutluyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ayrıca eşlerinin görevleri nedeniyle büyük zorluklar çeken jandarma teşkilatı mensuplarımızın ailelerine de şükranlarımı sunuyorum."diye konuştu.


Kutlama programının son bölümünde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim dalında birinci olan Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencisi Esra Aslan, şiir dalında birinci olan Osmaniye Ortaokulu öğrencisi Meryem Lök, kompozisyon dalında birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Gaye Nur Arıkan ödüllerini Vali Celalettin Cerrah'tan aldılar. Yarışmada resim dalında ikinci olan Osmaniye Ortaokulu öğrencisi Muhammet İbrahim Güz, şiir dalında ikinci olan Osmaniye Ortaokulu öğrencisi Elif Söyler, kompozisyon dalında ikinci olan Osmaniye Ortaokulu öğrencisi İrem İci'ye ise ödülleri Garnizon Komutan Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya tarafından verildi. Son olarak yarışmada resim dalında üçüncü olan Rukiye Aslan ve şiir dalında üçüncü olan Zehra Baytok'a ödüllerini Belediye Başkanı Kadir Kara verdi.


Tören, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan ve halen Osmaniye'de ikamet eden emekli personel adına, Emekli Jandarma Kıdemli Başçavuş Oktay Kaya'ya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Kaya tarafından şükran plaketi sunulması ile son buldu.


İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar