20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Jandarma’dan yayla yolunda trafik uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma’dan yayla yolunda trafik uyarısı
Abone ol
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, Zorkun yayla yolunda trafik seyrine dikkat çekerek uyarıda bulundu.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, Zorkun yayla yolunda trafik seyrine dikkat çekerek uyarıda bulundu.


İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan OSMANİYE-ZORKUN yayla yolunda bazı vatandaşlarımızın modifiye edilmiş araçlar ile gösteri ve yarış yaptıkları Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı tarafından tespit edilmiştir.


OSMANİYE-ZORKUN yayla yolunda dik eğimli, tehlikeli virajların bulunduğu, yolun kuzey yamaçlarının uçurum ve yol genişliğinin 6-9 metre arasında olduğu, yayla mevsiminde yayla bölgesinin nüfusunun (80.000 ile 100.000 arasında) arttığı ve bu dönem de yoğun araç trafiği olduğu değerli Osmaniyeliler tarafından bilinmektedir.


2012 ve 2013 yıllarında Zorkun yayla yolunda (3) ölümlü ve (45) yaralanmalı olmak üzere toplam (48) kaza meydana gelmiş olup bu kazalarda (4) vatandaşımız vefat etmiş, (107) vatandaşımız yaralanmıştır.


Yukarıda belirtilen hususlar nedeniyle OSMANİYE-ZORKUN yayla yolunda gösteri ve yarış amaçlı toplanılması yolu kullanan tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu aşikardır.
Zorkun Yayla yolunda meydana gelen kazaların azaltılması amacıyla 2013 yılı içerisinde Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlıkları tarafından (91) sabit trafik kontrolü yapılmış, bu kontrollerde (323) sürücüye, (125.470) TL. para cezası uygulanmıştır.


Gösteri ve Yarış Amaçlı toplanılmak istenilmesi halinde; Motor sporlarına gönül vermiş vatandaşlarımızın mağdur olmaması, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması maksadıyla, yapılmak istenen aktiviteler için yasal mevzuat çerçevesinde, Valilik Makamından izin alınarak trafiğe kapalı alanlarda yapılması gerektiği Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar