25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Izgaralar, sel sularını engelledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Izgaralar, sel sularını engelledi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından büyük caminin her iki tarafından kalan Kazım Karabekir Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinde yapılan yağmursuyu drenaj çalışmalarının ardından bölgede meydana gelen sel görüntüleri tarihe karıştı.
Osmaniye Belediyesi tarafından büyük caminin her iki tarafından kalan Kazım Karabekir Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinde yapılan yağmursuyu drenaj çalışmalarının ardından bölgede meydana gelen sel görüntüleri tarihe karıştı.


7 Ocak ilköğretim Okulu ile TEDAŞ kavşaklarına koyulan ızgaralar ile yukarı mahallelerden gelen yağmur suları çarşı merkezine girmeden yeni döşenen yağmur suyu drenaj hattına alınıyor.


Başkan Kadir Kara, Büyük Caminin her iki tarafından geçen caddelerin, Akyar Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan kısmına yağmursuyu hattı döşediklerini söyledi. Çalışmada son olarak caddelerin Akyar Caddesi ile kesiştiği kavşakların her iki tarafına ızgara koyduklarını ifade eden Başkan Kara, “Bu sayede yukarı mahallerden gelen yağmursularını çarşı merkezine girmeden yeraltına alarak Atatürk Caddesindeki büyük yağmursuyu drenaj hattına taşıyarak oradan Karaçay dere yatağına deşarj ediyoruz. Bu çalışmamızın üçüncü etabını belediyemiz önünden geçen Dr. Ahmet Alkan Caddesinde yapacağız” şeklinde konuştu.


Yaklaşık 30 yıldır bu bölgede esnaflık yaptığını söyleyen Erdoğan Fıstıkçıoğlu, “Daha önce bu bölgede hafif bir yağmur sele sebep oluyordu. İnsanlarımız karşıdan karşıya geçemiyorlardı. Biz de esnaf olarak bu eziyetleri çektik. Sağ olsun Belediye Başkanımız Kadir Kara, önemli bir çalışma yaparak bizleri bu eziyetten kurtardı. Artık yağmur suları çarşıya girmeden 7 Ocak İlköğretim kavşağında yeraltına alınıyor. Kendisinden ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Yağmursuyu drenaj hattının yapıldığı bölgenin yine eski bir esnaflarından olan elektrikçi Ali Önal, “Ben burada 25 yıldır esnaflık yapıyorum. Bu çalışmayı yaptırandan da, yapandan da Allah razı olsun. Burada yağmur yağdıktan sonra bir karış su akıyordu. Şimdi bu sıkıntı ortadan kalktı. Çok iyi bir hizmet oldu.” şeklinde konuştu. Sucu Mevlüt olarak kendini tanıtan bir diğer esnaf ise bu yapılan çalışmanın çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi.


Şehitlik karşısında manavlık yapan İbrahim Ergen isimli esnaf ise “Bu çalışma yapılmadan önce biz vatandaşların karşıdan karşıya geçmesi için buralara meyve-sebze sandıklarımızı koyuyorduk. Bu çalışma yapıldıktan sonra artık buna gerek duymuyoruz. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz” şeklinde duygularını ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar