19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6013
EURO34.7672
ALTIN2496.7

İyilik Okulları çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyilik Okulları çalışmaları
Abone ol
İyilik Okulları ve İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor Projelerine İmam Hatip Okullarında start verildi.

İyilik Okulları ve İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor Projelerine İmam Hatip Okullarında start verildi.

Önder Osmaniye İmam Hatipliler İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaretlerine devam ediyor.

Önder Osmaniye İmam Hatipliler İl Başkanı Ömer Bahçeci; " Önder’in 60.yılı, imam hatiplerin ilk kuruluşunun 104.yılı, mevcut imam hatip okullarının kuruluşunun 66.yılını kutluyoruz.

1958 yılında İstanbul'da ilk İmam Hatip Mezunlarının ve Mensuplarının kurmuş olduğu STK olarak bu gün tüm illerde il başkanlığını, ilçelerde dernek ve temsilciliklerini oluşturarak alanında hizmet edmektedir Önder İmam Hatipliler. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir STK olarak toplumun milli ve manevi değerleriyle bütünleşen yapısıyla İmam Hatip Okullarında sosyal, kültürel, sportif alanlarda çeşitli faaliyetler yürüterek kamuoyu ile paylaşmaktadır. 

Bu faaliyetlerden güncel olanlardan bahsetmek gerekirse;

1. "İyilik Okulu" projesiyle iyilik yapmak, veren el olmak konularında; MEB, Deniz Feneri ve Önder İmam Hatipliler olarak müşterek çalışmalar,

2. "İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor." projesiyle Afrika gibi fakir ülkelerdeki din kardeşlerimizin yaygın olan rahatsızlıklarından biri olan KATARAK TEDAVİSİ için KATARAK AMALİYATI yaptırabilmek amacıyla kişi başı 250 tl. bedelle KATARAK amaliyat bedelleri belirlenerek sadaka, hayr, merhanet gibi erdemli davranışları uygulama alanı olarak sunabilmek amacıyla, MEB, İHH ve Önder İmam Hatipliler olarak müşterek çalışmalar başlatılmıştır.

3. "Yetenek Keşfi" çalışmasıyla Önder Osmaniye İmam Hatipliler 'e bağlı Öncü Osmaniye Spor Kulübü ve Yiğit Osmaniye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği çalışmalarıyla çeşitli spor dallarında "Yetenek Keşfi" başlatılmıştır. Önder Genel Merkezimizin Öncü Spor Kulübü olarak; spor dallarıyla alakalı federasyon ve konfederasyon çalışmalarıda ayrıca devam etmektedir.

4. Burs çalışmaları, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında da Önder Osmaniye İmam Hatipliler İl Başkanlığı olarak devam edecektir. 320001000014798503475002 Nolu Ziraat Bankası Zekat hesabımıza yapılan zekat, sadakaları İmam Hatip Okulları ile ilahiyat öğrencilerinden başarılı, ihtiyaç sahibi, erdemli gençlerimize okul idaresi ile Önder'ın temsilci öğretmeninin tesbiti ile BURS sağlanmaktadır.

5. Önder Osmaniye Eğitim Komisyonu, Önder Osmaniye Temsilci Öğretmen Komisyonu, Osmaniyye Öncü Spor Kulübü ve Yiğit Osmaniye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Önder Osmaniye Gençlik Kolları Başkanlığı, Önder Osmaniye OABirliği Komisyonu; Önder İmam Hatipliler Genel Merkezimizin projeleri ve yereldeki güncel konulara uygun olarak erdemli, güzel ahlak, İslam ahlakı ile bütünleşen bir yapıda devlet kurumlarımızla, konunun muhatabı duyarlı STK' larla işbirliği içerisinde gönüllülük esasıyla devletimizin yetişemediği alanlarda, işbirliği içerisinde çalışmalarda bulunmaktadır. Ülkemizin milli manevi değerlerle muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesine katkı sağlamaktan, ilim irfanla, imanla, ihlasla vatan sevdalısı bir neslin oluşabilmesine katkı sağlamaktan, Allah'ın rızası için kardeşlik hukukuna riayet eden kardeşler olarak bu uğurda gayret sarfeden dostlardan Allah razı ve memnun olsun inşallah diye dua eder dünya ve ahiret kazancı olarak güzel kazanç elde etme gayretinde olmaya çalıştıkları için kutlarız." diye konuştu.

Ziyaret "İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor " kampanyasının kumbarası Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'e, ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı aynı zamanda Din Öğretiminden sorumlu Basri Doğan'a, Osmaniye'de tüm İmam Hatip Okul Müdürleri makamlarında ziyaret edilerek bilgi paylaşımında bulunularak "İYİLİK OKULLARI " ve"İMAM HATİPLER GÖZ NURU OLUYOR" kampanyalarına start verildi.

Genç Önder Genel Merkezin hazırlamış olduğu Sade Soda dergisi'de Önder Osmaniye İmam Hatipliler İl Başkanı Ömer Bahçeci tarafından Ramazan Çelik' e ve Basri Doğan' a, Osmaniye'de ki tüm İmam Hatip Müdürlerine hediye edildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar