25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

İstişare kurulu 3. grup toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstişare kurulu 3. grup toplantısını yaptı
Abone ol
Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi, Temsilciler Kurulu İstişare Toplantılarımızdan Merkez İlçe İstişare Kurulu 3. Grup toplantısını gerçekleştirdi.
Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi, Temsilciler Kurulu İstişare Toplantılarımızdan Merkez İlçe İstişare Kurulu 3. Grup toplantısını gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi, Merkez İlçe, İlçe, Üniversite, Yurt-Kur Başkanlıkları, Kadın Kolları Temsilciler Kurulu İstişare toplantılarından Osmaniye merkez ilçe istişare kurulu 3. grup toplantısını sendika binasında gerçekleştirdi.

Toplantıya; Osmaniye merkez ilçe işyeri temsilcileri, delegeler ve önceden şubeye temsil niteliğinde katkıda bulunmuş, temsilci, delege ve yönetim kurulunda hizmet etmiş üyelerden oluşan 3. grup istişare kurulu katıldı.

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir toplantıya; vatanımıza ve milletimize, eğitim-öğretim camiasına ve sendikaya hayırlı olması deliklerinde bulundu.

Kandemir yaptığı konuşmada, 15 temmuz gecesinde yaşanan olaylara değinerek, emperyalizme boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Kandemir konuşmasında; “Eğitimden ekonomiye, dışarıdan içeriye kritik bir eşikte ne olacağını kestiremediğimiz bir vaziyeti yaşıyoruz. Ülkemizin bu zor durumunda her zaman yanında olduğumuzu hep beyan ettik, bugün de ediyoruz. Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz, biz biriz, iriyiz ve diriyiz. Bir ölür bin diriliriz. Bu milleti ayırmaya ve iç savaşa yönelik gelişecek provokasyonlara fertler olarak prim vermeyeceğiz.

Bu vatan coğrafyasında yaşayan her fert bizim kardeşimizdir, ağabeyimizdir, hainler dışarıdaki emperyalizm ve içimizdeki işbirlikçileri ve bölücülerdir. Bu hainlerin cezası da bellidir. En büyük silahımız birliğimizdir. "Yenikapı Ruhu"na okullarımızdaki müdür yardımcısından en üst noktadaki tüm yöneticilerimiz samimi bir şekilde uymalıdırlar.

Ancak; birlik ve beraberliğe, tek yürek ve tek beden olmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Kamu çalışanının iş güvencesini tehdit edecek girişimler yapılmaktadır.

Gerek açığa alınanlar ve gerekse ihraç edilenler noktasında en fazla zararı görmüş kamunun bir an evvel normalleşmesi gerekirken, vaziyeti kördüğüme çevirecek eylem ve söylemlerde bulunmak kime ne fayda sağlayacaktır?

Geçmiş yıllarda denenmiş, yarattığı endişeyle binlerce öğretmenin il içi tayin istemesi ne sebep olmuş Rotasyonu tekrar gündeme taşımak kime ne fayda sağlayacaktır?

Şu an ülkemizin ve eğitim camiamızın en önemli meselesi bu mudur? On binlerce öğretmen bu korkularla ve endişelerle niçin yıpratılmaktadır.

Birileri kadrolaşmak için sınav sorularını çalmış, diğerleri de mülakatı getirmiştir. Çalışmanın, gayretin, adil yarışmanın çöpe atılıp torpilin zirveye ulaştığı böyle bir uygulamayı hangi vicdan kabul edebilir? Toplumun her kesiminde siyasetçilere yöneticilere olan güvensizlik dağları aşmıştır. Sözleşmeli öğretmenlik tekrar hortlatılmıştır. Birbirine güvenmeyen Devlet-Memur kaosunda nasıl önümüzü görecek ve yolumuzu bulacağız!

Kısacası, ülkemizin ve eğitim davamızın geleceği adına çok endişeliyiz. Kanlı darbe girişimi sonrası suçluların bir an evvel bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasının sonuna kadar yanındayız ve yardımcısıyız; ancak eğitim kodlarıyla sürekli oynanması, keyfe keder uygulamalarla ve mülakatlarla adalet duygumuzun tüketilmesini, sürekli yeni bir şeylerle yap boz tahtasına dönüştürülen eğitim sitemimizle, eğitim camiasının tedirgin edilmesini asla doğru bulmuyoruz.”dedi.

OHAL konusuna da değinen Kandemir, “Ne yazık ki yaşadığımız süreçte terör örgütü ile mücadele için çıkarılan OHAL kamu çalışanlarına zulüm aracına dönüştürülmüştür. OHAL'in amacı aşılmıştır.

Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Gündem maddeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunularak, eğitimcilerin sosyal ve ekonomik hakları ile eğitim-öğretim üzerine önerilen görüşler karar altına alındı.

Katılımcılara çiğ köfte ikramları ile toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar