23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.585
EURO34.8354
ALTIN2416.1

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94'üncü Yıldönümü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94'üncü Yıldönümü Kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.
Osmaniye'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.

Törende, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 79'uncu yıldönümünde saygıyla anıldı.

Program öncesinde, Vali Kerem Al ve protokol mensupları, Cebelibereket Kültür Merkezi Sergi Salonunda, Mehmet Akif Ersoy'un kitapları ile İstiklal Marşı ve Mehmet Akif konulu resimlerinden oluşan sergiyi gezdi. Abdurrahman Keskiner ve Spor Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin mini konseri eşliğinde ziyaretçilere açılan sergide, Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve şair hakkında yazılmış kitaplar, resim sergisinde ise Mehmet Akif Ersoy’un portreleri, Kurtuluş Savaşı sahneleri ve İstiklal mücadelesinin resmedildiği eserler sergilendi.

Serginin gezilmesinin ardından, salondaki tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma, Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Abdullah Çiftçi tarafından yapıldı.  Abdullah Çiftçi, “Şanlı tarihimizin eşsiz mirasını bizlere aktaran çok sayıda şair ve yazara sahibiz. Bunların içerisinde bir tanesi var ki, milletimizin tarih boyunca yaşadığı o zor günlerde ortaya çıkmış, bir ulusun yeniden dirilmesinde, kalemin gücünün en az kılıç kadar etkili olduğunu bizlere göstermiştir. Yazdığı İstiklal Marşı ile milletimizin var olma mücadelesinde önemli bir paya sahip olan merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencisi Yaren Çiloğulları "İstiklal Marşı'na" isimli şiiri okudu. Törenin devamında "Asım'dan Akif'e Mektup" adlı yarışmada birincilik ödülünü alan Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Büşra Akgüner birincilik ödülü alan mektubunu okudu. Tören Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve sergiledikleri İstiklal Marşımızın yazıldığı dönemi anlatan tiyatro gösterimi ile devam etti.

Törenin sonunda, İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında, ortaokullar arasında düzenlenen “Asım’dan Akif’e Mektup” konulu mektup ve "İstiklal Şairi Akif" konulu resim yarışmalarında; mektup dalında birinciliği kazanan Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Büşra Akgüner ve resim dalında birinciliği kazanan Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nilay Toprak’a ödülleri Vali Kerem Al tarafından verildi. Vali Kerem Al, öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar