19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü kutlandı
Abone ol
İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 98. Yıldönümü törenle kutlanırken,  İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy da  saygıyla anıldı. 

İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 98. Yıldönümü törenle kutlanırken, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy da  saygıyla anıldı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Garnizon Komutan Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar,  Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Polat, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Okula adını veren Şehidimiz Polis Memuru Mehmet Karacatilki’nin ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesinde İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu kitap sergisi gezildi.
 
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Sahnedeki öğrenciler İstiklal Marşımıza işaret dili ile eşlik ettiler. Törenin devamında Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rıdvan Durukan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
 
Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Mustafa Kemal Dağdelen yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikâyesini anlatarak konuşmasına başlayan Dağdelen, “Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değil, Kurtuluş Savaşını kırk bir mısraya sığdırarak milli mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getiren bir şahsiyettir. Milli Şairimiz, toplumun kurtuluş yolunun ahlaklı ve faziletli gençler yetiştirmekten geçtiğini belirtir. Yeni Kuşaklar, Mehmet Akif’i çoğu kez bir yönü ile bilirler; İstiklal Marşı şairi. Hâlbuki O, yeni kuşaklar tarafından örnek alınması gereken, farklı özelliklere sahip zirve bir insandır.”diye konuştu.
 
Törenin devamında Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşturulan koro tarafından hazırlanan şiir ve tiyatro gösterimi sunuldu.
 
Törenin son bölümünde İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birincilik elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Cebelibereket Şehit Ali Alkan Ortaokulu öğrencisi Oğuzhan Koluaçık’a ödülü Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından; ilkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Yunus Emre İlkokulu Öğrencisi Yaze Kayaoğlu’na ödülü Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya tarafından, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Kahraman’a ise ödülü Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından verildi.

Vali Coşkun ve protokol mensupları öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar