29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

Islah Edilen Mera Alanı Törenle Açılışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Islah Edilen Mera Alanı Törenle Açılışı
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde düzenlenen törenle mera açılışı yapıldı.
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde düzenlenen törenle mera açılışı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hazırladığı Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında ilçeye bağlı Çınar Köyü'nde 993 dekar büyüklüğünde oluşturulan mera alanı hizmete açıldı.

Açılış töreni İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşunun ardından Kadirli Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Daha sonranda bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2014 TUİK verilerine göre l genelinde 70 Bin'e yakın büyük baş ve 228 bin baş küçük baş hayvanın olduğunu belirterek, "Bunların kaba yem ihtiyacına baktığımız zaman toplam 236 Bin ton kaba yem ihtiyaçları  var. Bilindiği gibi hayvancılıkta en büyük girdi maliyeti kaba yemdir. Eğer kaba yemini hayvancılarımız üretmiyorsa sadece fabrikaya ve ürünü aldığı yere çalışacaktır.

Bizim üretimimize baktığımızda toplam meralarımızla birlikte yem bitkisi üretimimiz ve buğday sap samanla birlikte toplam 239 bin ton üretimimiz var. Tabi bu arz fazlası 3 bin ton çok büyük bir rakam değil çok az mevsimsel bir değişiklikle kaba yem ihtiyacımız açığa çıkıyor. Mevcut olan meralarımızın mutlaka ıslah edilmesi, ot veriminin arttırılması gerekmekte. Bugün bu kapsamda açılışını yapacağımız meramız ıslah edilmiş olup 2016'da ıslah projesi tamamlanacaktır. Bakanlık olarak hayvancılığa çok destek verdik. Bugüne kadar 5 bin 633 çiftçimize 12 ayrı kalemde toplam 12 milyon 900 bin lira destek vermişiz. Hayvancılığa verilen yüzde 30'lara yükselmiştir. Desteğin yüzde 20'side küçük baş hayvancılığa verilmiştir." dedi.

Halk Ozanı Aşık Feymani'nin türkü dinletisi sonrasında ise meranın açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin mera alanında gezintisi sonrası konuklara yöresel ev yemeklerinden ikram edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar